KROKODIL TINEJDŽERKI ODGRIZAO NOGU Užasan napad desio se tokom raftinga u Zambiji (FOTO)
Foto: Fejsbuk printscreen

Amelie Osborn-Smit (18) bila je na raftingu u Zambiji kada ju je u utorak napao veliki krokodil u reci Zambezi.

Stravičan napad se dogodio neposredno nakon što su vodiči zaustavili obilazak za ručak u "mirnom delu, između brzaka". U napadu je krokodil uspeo da ameli pregrize nogu koja je ostala da visi.

Srećom, uprkos strahovima da će ud morati da bude amputiran, lekari su uspeli da ga spasu.

KROKODIL TINEJDŽERKI ODGRIZAO NOGU Užasan napad desio se tokom raftinga u Zambiji (FOTO)

Foto: Fejsbuk printscreen

 

"Imala sam sreće"

Amelie je pričala iz svog kreveta u bolnici Medland o traumatičnom susretu.

„Ne razmišljate baš u toj situaciji, ljudi kažu da vidite kako vam život bljesne pred očima, ali ne mislite, samo razmišljate kako da se izvučem iz ove situacije“, rekla je doktoru na video snimku objavljenom na Facebook stranicu bolnice.

Onda je dodala: „Imala sam mnogo, mnogo sreće. Na pitanje šta bi rekla drugim mladim ljudima koji bi mogli biti zabrinuti da krenu u avanturu, Ameli je rekla: „Ne dozvolite da vas to odvrati, jer se to ne dešava često. Imala sam mnogo sreće, ali sam videla da tvoj život može tako brzo da se završi. Ako ćeš živeti misleći da ćeš se kajati, nećeš imati ispunjen život."

„Kada se dogodila nesreća, u potpunosti sam prihvatila činjenicu da ću ostati bez stopala, rekla sam prijateljima da ću ostati bez stopala, ali u redu je jer sam živa. Kada sam saznala da će uspeti da ga spasu, laknulo mi je."

"Mirna voda"

Prisećajući se tragičnog događaja, Amelin otac je izjavio: „Vodiči su ih ohrabrili da na brzinu zarone preko boka, da se ohlade. Ova oblast je smatrana bezbednom. Sve je bilo u redu i jasno kada je grupa uronila u vodu, nizvodno od Viktorijinih vodopada. Ali, kada su se vratili u čamac, krokodil je ugrizao Amelinu nogu i pokušao da je odvuče u smrt “, rekao je Brent za "Sun".

„Amelie je uzvratila velikom hrabrošću i borila se da ne bude odvučena pod vodu", kazao je.

Dok se Amelia očajnički borila da se sačuva od smrtonosnog zahvata krokodila, vodiči i drugi splavari pritrčali su joj u pomoć i pesnicama udarali reptila.

Brent je dodao da su "brzo razmišljanje i intervencija" ostalih na čamcu "odbili" napad zveri i omogućili im da brzo izvuku Ameli iz vode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading