HAOS U ZAGREBU Milanović u sukobu sa ministrom odbrane
Foto: EPA/Christian Bruna

 

Naime, kako navode mediji, član Vlade Hrvatske je pre nekoliko dana odluku kojom zabranjuje Oružanim snagama, odnosno načelniku Generalštaba Robertu Hranju, bilo kakvo uključivanje i podrške za protokolarne aktivnosti Kancelarije šefa države bez njegove prethodne saglasnosti

Kako se saznaje, tu odluku ministar Banožić potpisao je 4. novembra, dan nakon što je Milanović napravio presedan i organizovao prijem povodom uručenja činova kadetima u rezidenciji predsednika, umesto na vojnoj akademiji gde se inače održava. Presedan je bio i što Banožić nije bio pozvan na promociju.

HAOS U ZAGREBU Milanović u sukobu sa ministrom odbrane

AP/Photo

 

U odluci se navodi i da za podršku za protokolarne aktivnosti koje se odobravaju bez saglasnosti ili odluke ministra odbrane nije dopušteno korišćenje materijalnih sredstava Ministarstva odbrane.

Uoči današnjeg sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, kojoj će prisustvovati i Milanović, Banožić i premijer Andrej Plenković sastali su se u ponedeljak sa generalima Hrvatske vojske.

Banožić na sastanku Saveta želi da razgovara i o načinu na koji Kancelarija predsednika koristi materijalne resurse Oružanih snaga, misleći pritom na često korišćenje helikopetera, ali i broda Hrvatske ratne mornarice za put u Albaniju, navodi se u medijima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading