SNAŽNA OLUJA POGODILA SICILIJI Poplavljenje ulice Katanije, stradale najmanje dve osobe (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Portparol grupe volontera "Miserikordija", koji pomažu policiji i vatrogascima, rekao je da je telo muškarca pronađeno ispod automobila zbog jakih kiša koje su zahvatile grad Gravina, severno od Katanije, prenosi Rojters.

Policija, koju je kontaktirao Rojters je potvrdila smrt, ali nije navela više detalja.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Telo 67-godišnjeg muškarca pronađeno je juče u jednom šumarku daleko od mesta gde je poslednji put viđen, pa se pretpostavlja da je njegov automobil ponela bujica vode i blata jugozapadno od sicilijanskog grada Katanije.

Supruga stradalog muškarca se i dalje vodi kao nestala, potvrđeno je izveštaču Rojtersa iz lokalne hitne pomoći.

Kiša je poplavila neke od najpoznatijih ulica i trgova u Kataniji i uzrokovala nestanak struje u centru grada i poplavu prodavnica, a u gradu i u nizu obližnjih mesta su zatvorene škole.Poplave su pogodile i odeljenje bolnice Garibaldi u Kataniji, javili su mediji.

"Vanredna situacija je široko rasprostranjena i izuzetno je kritična i izgleda da se ne popravlja", rekao je portparol vatrogasaca.

Italijanski meteorološki sajt ilmeteo.it navodi da su delovi Sicilije i susedne Kalabrije pogođeni retkim tropskim ciklonom, poznatim pod nazivom Medike, a more je bilo za osam stepeni toplije od proseka za ovo doba godine.

Očekuje se da će oluja dostići vrhunac između četvrtka i petka.

Komentari (0)

Loading