STRAVIČAN POŽAR U BRITANIJI Poginulo dete (3), otac mislio da je obojicu sinova izvukao iz kuće
EPA

Trogodišnji dečak, Zek Harvi, iz Velsa, u Velikoj Britaniji, tragično je preminuo od posledica požara u kamp prikolici, koji je nastao zbog grejalice, koju je njegov otac zaboravio da isključi.

Dečak je bio oduševljen izletom, kao i njegov godinu dana stariji brat Harli, međutim došlo je strašne nesreće, u kojoj je otac kasno shvatio da nije izneo oba sina iz prikolice, prenosi Mirror.

Otac dečaka je počeo da živi u kamp prikolici kada se razdvojio od svoje žene i mališani su bili kod njega te večeri.

Kamp prikolica je buknula kao kutija šibica

U izveštaju policije navodi se da je 28-ogodišnji otac uključio grejalicu u produžni kabal razvučen od obližnje kuće, kako bi se ugrejali, ali da ju je isključio kada su pošli na spavanje.

Istraga za sada ukazuje na to da je upravo grejalica najverovatnije izazvala požar. Komšije su rekle da je plamen buknuo kao kutija šibica.

- Šaun mi je rekao da nije znao šta se dešava kada se probudio. Pošto ima rupe u sećanju, misli da je po automatizmu zgrabio dečake i izašao napolje, međutim, kada je krenuo ka komšijinoj kući, shvatio je da drži Harlijevu ruku, a da je Zek ostao u kamp prikolici - ispričala je majka Erin (29) na saslušanju.

Preživeli dečak je prebačen u bolnicu. Čak 40 odsto kože mu je bilo prekriveno opekotinama i lekari nisu bili sigurni da će preživeti, ali uspeo je da se izvuče.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading