BAJDEN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI Republikanski tužioci prete Bajdenu prijavom zbog uredbe o obaveznoj vakcinaciji
Foto: EPA/EPA/ MICHAEL REYNOLDS

Tužioci, predvođeni generalnim tužiocem Južne Karoline Alanom Vilsonom, naveli su da je zahtev „katastrofalan i kontraproduktivan“. Smatraju da bi „izazvao dodatni skepticizam“ u vezi sa vakcinama i naveo neke Amerikance da napuste tržište rada, uključujući i zdravstvene radnike.

Pismo su takođe potpisali državni tužioci u Alabami, Aljasci, Arizoni, Arkanzasu, Floridi, Džordžiji, Indijani, Kanzasu, Kentakiju, Luizijani, Misisipiju, Misuriju, Montani, Nebraski, Nju Hempširu, Severnoj Dakoti, Ohaju, Oklahomi, Južnoj Dakoti , Teksas, Juta, Zapadna Virdžinija i Vajoming.

Pismo je poslato na predsedničku adresu nakon što je državni tužilac Arizone Mark Brnović u utorak uložio pravno osporavanje saveznog zahteva, smatrajući da krši lične slobode, prenosi „Ju-Es-Ej tudej“.

Prema Bajdenovoj uredbi, zaposleni u državnim službama moraju da budu vakcinisani ili da se nedeljno testiraju na kovid 19. Ovom uredbom su obuhvaćeni poslodavci sa 100 ili više zaposlenih, a oni poslodavci koji to ne budu poštovali mogli bi se suočiti sa kaznom od 14.000 dolara po prijavi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading