NOVI POŽARI U GRČKOJ: Vatra buknula u predgrađu Atine, evakuisana dva sela (FOTO)
Tanjug

Dva požara podstaknuta jakim vetrom izbila su danas u predgrađu Atine, što je dovelo do evakuacije sela, ali još nema podataka o žrtvama.

Više od 500 požara izbilo je poslednjih nedelja u Grčkoj, koja je, kao i druge zemlje u mediteranskoj regiji, uključujući Tursku i Tunis, zabeležila svoje najviše temperature u poslednjih nekoliko decenija, prenosi Rojters.

Jedan požar izbio je na planini u blizini lučkog grada Levrio, na području obraslom niskim rastinjem, dok jaki vetrovi podstiču širenje vatre na stabla četinara.

Tanjug

 

Na gašenju vatrene stihije angažovano je više od 90 vatrogasaca, šest aviona-kanadera i šest helikoptera, dok su tri sela dobila nalog za evakuaciju.

Drugi požar izbio je na području sela Vilia, severno od glavnog grada, u blizini dečijeg letnjeg kampa, saopštile su vlasti i tamo je poslato pet helikoptera i pet vatrogasnih aviona.

Premijer Kirijakos Micotakis izvinio se zbog propusta u gašenju požara, dok je vlada najavila paket pomoći vredan 500 miliona evra za Eviju i region Atike oko Atine.

Komentari (0)

Loading