TAKER KARLSON POHVALIO ORBANA Poslušajte šta je čuveni američki voditelj rekao posle obilaska granice sa Srbijom (VIDEO)
Foto: Printscreen Fox News

Kako bi bio siguran da američka publika dobro razume njegovu poruku uporedio je politiku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena sa Orbanovom, a američko-meksičku granicu koja je u "haosu", kako je rekao, sa granicom Mađarske i Srbije koja je "čista i sređena".

Karlson je kao počasni gost imao priliku da vojnim helikopterom obiđe granicu Mađarske sa Srbijom dugu 175 kilometara i vidi ogradu na granici, piše BBC.

"Nije potreban BDP Sjedinjenih Država, nije potrebna oprema visoke tehnologije, oružje ili oprema za nadgledanje. Sve što je potrebno je volja da se to uradi", rekao je Karlson u svom TV šouu emitovanom iz Budimpešte.

Karlson je u svojoj emisiji ukazao na Mađarsku kao dokaz da mediji lažu.

"Mađarska i njena vlada nemilosrdno i nepravedno su napadnute", rekao je ističući da je predsednik SAD Džo Bajden mađarskog premijera prošle jeseni nazvao totalitarnim diktatorom.

U intervjuu sa Karlsonom mađarski premijer Viktor Orban je na pitanje voditelja kako reaguje na ovakvu kvalifikaciju odgovorio da je to "lična uvreda sa svakog Mađara", ali pošto se radi o američkom predsedniku "moramo biti skromni".

Na pitanje vezano za odnos Mađarske prema migrantima, rekao je da je on lično, ali i Mađarska često viđena kao "crna ovca" Evropske unije (EU) zbog politike prema migrantima, ali je istakao da svaka država ima "bogomdano i prirodno" pravo da "brani svoju tradiciju, kulturu i jezik".

Viktor Orban je svoju vladu i sebe identifikovao kao zapadno orijentisanu, a prema njegovim rečima, napadnut je samo zbog uspeha Mađarske, dok je njegova situacija postala teža s gubitkom dva saveznika, bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa i bivšeg premijera Izraela Benjamina Netanjahua.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading