HOROR U NACIONALNOM PARKU! Lavovi pojeli troje dece, četvrto preživelo masakr!
EPA

U Ngorongoru u severnoj Tanzaniji inače žive brojne divlje životinje, uključujući velike mačke poput lavova, geparda i leoparda.

- Deca su u ponedeljak stigla kući iz škole i zaputila se u šumu u blizini zaštićenog područja Ngorongoro u potrazi za nestalim životinjama. Tad su lavovi napali i ubili troje dece, dok su jedno povredili.

Još jednom apelujem na nomadske zajednice u zaštićenim područjima da poduzmu mere opreza protiv divljih životinja, posebno kad zadužuju svoju decu da se brinu o stoci. To će pomoći zaštiti najmlađih, ali i njihovih porodica - rekla je načelnica policije u Aruši.

EPA

 

Tanzanija inače dopušta pojedinim zajednicama, poput plemena Masai, čiji pripadnici uzgajaju stoku uz divlje životinje, da žive u nacionalnim parkovima. Međutim, ljudi često dolaze u sukob sa životinjama poput lavova i slonova, koji mogu napasti ljude, stoku i uništiti useve.

Prošle godine je Tanzanija preselila 36 lavova iz nacionalnog parka Serengeti nakon što su zveri napale ljude i stoku iz okolnih zajednica.

Komentari (0)

Loading