ISPOVEST TURISTA ZAROBLJENIH U STRAŠNOM POŽARU Helikopteri nadleću celu noć, situacija se ne smiruje
Alo.rs

 

Šumski požar koji je juče oko 12 časova po našem vremenu zahvatio jug Turske u blizini Antalije još uvek nije ugašen.

U požaru koji već drugi dan divlja na jugu Turske, dva sela su potpuno izgorela, a tri osobe su poginule.


Uz visoke temperature i jake vetrove, požar se proširio oko grada Manavgata, 75 kilometara istočno od turističkog odredišta Antalije i susednih sela. Operacija gašenja i dalje traje.

"Mi smo trenutno u regiji Manavgat, naselje Kizilagac. Helikopteri celu noć i jutro gase požar. Baž ispred našeg hotela pune vodu iz mora. Po njihovom pravcu bih rekao da gase negde oko Manavgat vodopada, sto je sa gornje strane autoputa, jedino sto je dim prekrio celo nebo i bas grozno izgleda", napisao je jedan od srpskih turista u grupi Turska – info letovanje, na Fejsbuku.

Jedna od putnica koja se trenutno nalazi u Turskoj Ana Trifunović je za B92.net rekla da je sa porodicom morala da napusti hotel Jadore Deluxe Side, ali da nije bilo organizovane evakuacije.

"Od juče od podne kada je krenuo pozar hotel nadleću helikopteri i avionu koji učestvuju u gašenju. Video se dim i vatra, ali se ništa nije osećalo u vazduhu osim što je duvao celu noć jak vreo vetar. Od 2-3h noćas dim je prekrio celu regiu gde je naš hotel, to je regija Side-Manavgat, čađ je po terasama, dim se oseća po hodnicima i holovima, a napolje se od dima moglo samo sa maskom na kratko. Sišli smo na doručak, sreli naše državljane iz Beograda koji su već kontaktirali agenciju i svi smo zajedno sačekali predstavnika Fibule koji je odmah dogovorio da nas prebace u Belek u drugi hotel. Nema organizovane evakuacije, osim zvuka helikoptera, prisutne policije, menažera hotela. Nema panike ni stresa, stigli smo upravo u Belek", rekla je Ana Trifunović.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading