JAKA PORUKA DODIKA  Dan ustanka svedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti Srba!
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da 27. jul, Dan ustanka, svedoči o slavnoj antifašističkoj prošlosti srpskog naroda, kada je zajedno sa mnogobrojnijim narodima rekao "ne" pošasti fašizma i nacizma.

Dodik je naglasio da je ustanak protiv najvećeg zla 20. veka u BiH digao srpski narod, o čemu svedoče i mesta u kojima se obeležava Dan ustanka, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva.

- Istorijski je potvrđena činjenica da su oni koji bi da prisvoje našu antifašistišku prošlost bili na strani onih protiv kojih smo mi ratovali četiri godine. Potomci pripadnika Handžar divizije bi danas da govore o antifašizmu što je vrhunsko licemjerje, ali i revizija istorije koju im nećemo dopustiti - poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Baš kao i u Prvom svetskom ratu, naglasio je Dodik, srpski narod je i u Drugom svetskom ratu kao narod izvojevao slobodu i podelio je sa drugima.- Zato i ne čudi što su se povampirili oni kojima je sloboda poklonjena, jer da su se borili za nju drugačije bi govorili i ponašali se danas - istakao je Dodik.

 

Komentari (0)

Loading