NE ZNAMO ŠTA DA RADIMO SA LEŠEVIMA Potresne scene u Nemačkoj
EPA

Ferdinand Pfal (62) iz Bona u Nemačkoj, kao sin pogrebnika, susreće se sa smrću od svoje 14. godine, ali mu nikad nije bilo gore nego sad! Trenutno se u njegovoj hladnjači u Bonu nalazi 17 crnih vreća sa telima nastradalih u poplavama.

Jednostavno više ne mogu da gledam leševe, blato ili vodu - rekao je potpuno iscrpljeni pogrebnik za BILD. Pfal i njegov tim svakog dana izlaze da sakupljaju žrtve iz poplavnih područja. - Strašno je, ne vidi se kraj. Svakodnevno se pitam: "kada će se konačno završiti?"

Nedavno su njegovi zaposleni spasili 24-godišnjakinju u jednoj šumi, jer se mnoge žrtve zapazi tek nakon što voda iscuri. - Ovo što sada doživljavam, ove slike koje vidim, to nikada pre nisam video u životu, a kao pogrebnik sam video mnogo toga - kaže Ferdinand Pfal.

Na pitanje kako se nosi sa celom situacijom kaže da mu je teško, te da svakodnevne, obične, stvari sada ceni više.

- Nosiš ove slike kući sa sobom. Naučiš da ceniš sitnice koje si nekada uzimao zdravo za gotovo. Šolja kafe, hvala, osmeh moje unuke ili zagrljaj. Radujem se tome više nego ikad ovih dana.

Pfal se, kako navodi, nalazi u teškoj situaciji jer ni sam ne zna gde da transportuje tela mrtvih.

- Morali smo mrtve izvući iz vode i odvesti ih na druga mesta. Tela mrtvih transportujemo iz hladnjača u odeljenje za sudsku medicinu kako bi porodice poginulih mogle da identifikuju leš, objasnio je. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading