STRAVIČAN ZLOČIN Mladić namamio dečaka u šumu preko Fejsbuka, pa ga 70 puta ubo nožem
Foto: Shutterstock

Tinejdžer (15) proglašen je krivim za ubistvo dečaka kog je namamio u šumu, izbo nožem 70 puta pokušavajući pritom da mu odrubi glavu.

Mladić, čije ime iz zakonskih razloga nije saopšteno, proglašen je krivim za ubistvo svog druga Robertsa (12) kog je namamio u šumu, a zatim izbo nožem 70 puta i na kraju pokušao da mu odrubi glavu. Stravičan zločin, dogodio se u u decembru prošle godine u šumi blizu Bostona, samo nekoliko dana pre nego što je žrtva trebalo da proslavi 13. rođendan.

Ubica, koji je u tom trenutku imao samo 14 godina, rekao je na sudu da je žrtva poneo nož u šumu želeći njega da napadne.

Sud je odbacio njegovu odbranu i proglasio ga krivim. U obrazloženju presude sudija je rekao da ubistvo nije počinjeno iz samoodbrane, već da je motivisano mržnjom i besom s obzirom na način na koji je zločin počinjen.

Uzimajući u obzir njegove godine sud još razmatra na koji će način dečak biti sankcionisan, ali ono u šta sud ne sumnja je da je upravo on počinio stravičan zločin. On će do daljeg biti u pritvoru u kom će čekati konačnu presudu.

- Dečak je imao više povreda vrata koje izgledaju kao da je želeo da mu odrubi glavu - rekao je veštak.

Tinajdžer je namamio dečaka u šumu, nakon što su se pre toga upoznali preko Fejsbuka.

Policija je tokom istrage utvrdila da je ubica nakon zločina drugim prijateljima upravo preko ove društvene mreže napisao:

- Nije trebalo ovako da se završi - napisao je mladić svojim prijateljima.

Sudije i porota su se našli u jako teškoj situaciji s obzirom na profil ubice, jer je u pitanju maloletnik i težinu samog zločina.

- Roberts je bio previše mlad, trebalo je da ima svoj život. Oduzeta mu je budućnost na jako brutalan način - rekao je jedan od članova porote.

Drugi član porote je rekao da je ceo slučaj jako težak jer su u pitanju deca.

- Ništa ne može da vrati Roberta njegovim roditeljima, on je zaslužio da osoba koja mu je oduzela život bude kažnjena, kako bi mogao da počiva u miru - nadovezao se porotnik.

On je dodao da je obaveza svih njih da pošalju jasnu poruku svim mladima da se takvi zločini nikada neće tolerisati .

Datum kada će mladiću biti saopštena kazna još uvek nije poznat javnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading