"IMAĆE EKRAN SA DVE KAMERE" Fejsbuk priprema novi pametni sat koji će izaći sledećeg leta!
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Fejsbuk  zauzima novi pristup prema izradi prvog pametnog sata, koji kompanija nije javno potvrdila, ali trenutno planira da bude predstavljen sledećeg leta.

Uređaj će imati ekran sa dve kamere koje se mogu odvojiti od zgloba za snimanje slika i video snimaka, koji se mogu deliti kroz Fejsbuk-ov paket aplikacija, uključujući Instagram.

Kamera na prednjoj strani ekrana sata postoji prvenstveno za video pozive, dok se 1080p kamera sa automatskim fokusom na zadnjoj strani može koristiti za snimanje snimaka kada se odvoji sa globa od okvira od nerđajućeg čelika.

Fejsbuk pokušava da napravi i dodatke za pričvršćivanje kamere na stvari poput ruksaka, prema rečima ljudi upoznatih sa projektom.

U budućim verzijama sata, Fejsbuk planira da on služi kao ključni uređaj za prijavljivanje planiranih naočara za proširenu stvarnost, za koje izvršni direktor Mark Zuckerberg misli da će jednog dana biti sveprisutne poput mobilnih telefona.

Fejsbuk želi da objavi prvu verziju sata u leto 2022. godine i već radi na drugoj i trećoj generaciji za naredne godine. Zaposleni su nedavno razgovarali o ceni uređaja od oko 400$, ali bi se cena mogla promeniti. Iako je malo verovatno, Fejsbuk bi takođe mogao potpuno ukinuti sat, jer uređaj još uvek nije ušao u masovnu proizvodnju ili čak dobio zvanično ime.

Bilo da volite da ih nosite ili ne, moraćete da priznate da su satovi u modernom svetu jedan od najupečatljivijih i najpopularnijih aksesoara i da imaju svoje istaknuto mesto u modnoj industriji.

Skupoceni satovi nose se kao statusni simbol, mada ručni sat ne mora da bude skup da bi bio kvalitetan i koristan. Primer za to su pametni satovi, koji se nose iz praktičnih razloga, jer osim što mere vreme, imaju niz drugih korisnih funkcija.

Kako će definitivno izgledati prvi pametni sat pod okriljem neprikosnovenog Fejsbuk -a znaćemo najverovatnije sledećeg leta.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

Komentari (0)

Loading