DVOJICI EPISKOPA IZGORENE OČI! Jezivi detalji napada pravoslavnog sveštenika, umešan i u trgovinu drogom!
Printscreen

Sedam episkopa koji su se sastali kako bi razmotrili raščinjenje tog sveštenika, zadobili su opekotine po licu i rukama i hitno su prebačeni u bolnicu, javio je Rojters. Trojica su teško povređena.

Prema prvim informacijama, sveštenik-počinilac pripada biskupiji Veria i bio je umešan u slučaj trgovine drogom, a u napadu je povređen i policajac koji je uhapsio počinioca. Policajac je lečen u 401 vojnoj bolnici. Počinilac je na svoje žrtve bacio dve boce kaustične tečnosti.

Prema informacijama među oštećenima su dva advokata koja su bila prisutna na apelacionom sudu. Mitropoliti Kifisija, Glifada, Driinoupoleos, Arta, Kassandreia, Goumenisa i Zakinthos učestvuju u Sinodskom sudu. Najmanje dva mitropolita imaju opekotine oka.

Printscreen

 

Oftalmološko odeljenje bolnice Gennimata je u pripravnosti, tako da je po potrebi neophodno primiti pacijenta od žrtava napada sa kaustičnom tečnošću bilo iz Laika ili iz KAT-a.

Oštećeni su mitropoliti Kasandreia Nikodimos, Artas Kallinikos, Andreas Driinoupoleos, Zakinthos Dionisios IV, Kifissias Kirillos, Goumenissis Dimitrios i Glifada, Antonios. Prema dosadašnjim informacijama, mitropoliti Glifada, Zakintos i Kifisija su teško povređeni.

Nadbiskup Ieronimos i ministar zdravlja Vasilis Kikilias otišli ​​su u Narodnu bolnicu kako bi se informisali o zdravstvenom stanju jerarha, dok ministar obrazovanja Niki Kerameos odlazi u KAT. Istovremeno, premijer Kiriakos Mitsotakis kontaktirao je nadbiskupa Ieronimosa telefonom.

- Molimo se za prvosveštenike, žrtve napada - rekao je Mitropolit N. Jonije i Filadelfije Gabrijel.

Komentari (0)

Loading