AMERIKANCI UMALO POTOPILI SVOJ NOSAČ AVIONA! Bomba od 20 tona pukla pored broda, eksplozija pokrenula zemljotres! (VIDEO)
Američka vojska

Cilj ovog testiranja je provera kako plovila američke mornarice izdržavaju jake vibracije na otvorenom moru i da se otkriju potencijalno ranjiva mesta na plovilu koja bi bila uništena ili oštećena što teže, što lakše.

Novi nosač aviona Džeral Ford konstruisan je uz pomoć računarskog modeliranja, koje je korišćeno i za ispitivanje i analizu da bi se osiguralo da je brod sposoban izdržati složene borbene uslove, a udarna ispitivanja služe sa pruže podatke kao šok utiče na čvrstinu broda.

 

Džerald Ford je najnoviji i najnapredniji nosač aviona u američkoj mornarici. Brod je u aprilu zaključio 18-mesečni test tokom koga su izvršena planirane izemne, poboljšanja i izvdena dodatna održavanja koja su dala dodatne informacije za povećanje pouzdanosti sistema brodova klase Ford.

Po završetku FSST-a noač aviona klase, Ford će ući u planiranu dodatnu fazu šestomesečne modernizacije i popravki pre nego što će ući u operatuivnu upotrebu

 

Trenutne snage nosača aviona američke mornarice sastoje se od 11 CVN-a, uključujući 10 brodova klase Nimitz (CVN od 68 do 77) koji su ušli u upotrebu između 1975. i 2009, i jednog broda klase Gerald R. Ford (CVN-78) koji je u upotrebi od 22. jula 2017.

Nosač aviona klase Gerald R. Ford nova je generacija nosača aviona na nuklearni pogon napravljena za američku mornaricu. Američka mornarica planirala je da izgradi ukupno pet nosača aviona klase Ford, uključujući CVN-78, CVN-79, CVN-80, CVN-81 i CVN-82. USS Gerald R. Ford (CVN-78) je vodeći brod svoje klase nosača aviona američke mornarice. Nosač je isporučen američkoj mornarici 31. maja 2017. godine, a zvanično po narudžbini predsednika Donalda Trampa 22. jula 2017. Očekuje se da posada svoj prvi raspored dobije 2023. ili 2024. godine.

Komentari (0)

Loading