MAKRON SE OGLASIO POSLE ŠAMARA Razumem bes i ljutnju građana, ali neću ustuknuti pred nasiljem
EPA

Nakon što ga je u utorak prilikom posete jugoistočnom delu Francuske jedan građanin ošamario, Makron je izjavio kako razume nezadovoljstvo građana, ali da je nasilje potpuno neprihvatljivo u demokratskoj državi.

"Razumem bes građana. Prihvatam činjenicu da postoji ljutnja koju građani moraju legitimno da izraze. Redovno sam u kontaktu s ljudima koji izražavaju bes i uznemirenost zbog određenih odluka, a uvek sam tu da to čujem i ponekad mogu da dam odgovore na pitanja, ali nekada i ne. Međutim, nasilje je potpuno neprihvatljivo, naročito u demokratiji", poručio je francuski predsednik.

 

 

On je dodao kako će uprkos incidentu i dalje rado razgovarati s građanima u javnosti.

"Nastaviću da idem svuda. Ne smemo ustuknuti pred nasiljem, a posebno nasiljem nad javnim službenicima. Ne treba da gubimo previše vremena na ovo", rekao je Makron.

Francuski predsednik, koji se nalazi na turneji kako bi "osetio puls zemlje nakon pandemije", ošamaren je tokom šetnje u južnoj Francuskoj dok je pozdravljao građane.

Policija je nakon incidenta privela 28-godišnjeg Demijena Tarela, koji prema istražiteljima nije bio poznat policiji pre ovoga. Tom prilikom je uhapšen i njegov prijatelj koji je snimio ceo incident.

Optužba za napad na javnog zvaničnika u Francuskoj predviđa maksimalnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading