HAOS ISPRED SUDNICE U HAGU Bošnjaci mašu zastavom srpske dinastije Kotromanić (FOTO)
RTRS

Predstavnici nekoliko muslimanskih udruženja iz FBiH okupili su se danas ispred zgrade Haškog tribunala, pred izricanje drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Zastava Armije BiH

Okupilo se desetak članova muslimanskih udruženja, koji su istakli ratne zastave tzv. Armije BiH na ogradi oko improvizovanog pres centra.

Interesantno, isticanje ratne zastave ne smatraju nikakvom prvokacijom. Oni su se pretplatili na položaj žrtve kod svojih zapadnih sponzora koji i kontrolišu ovakve "međunarodne" sudove.

Grb Kotromanića

Međutim, iako se ova zastava koristila kao znamenje Armije BiH, njeno poreklo je zapravo ukorenjeno duboko u hiršćanstvu i srednjovekovnoj srpskoj istoriji.

Grb na kome je prikazan štit sa ljiljanima simbol je srpske srednjovekovne dinastije Kotromanić. 

Tvrtko Kotromanić je na svoj grb dodao ljiljane, ali tek pošto je krunisan za kralja u manastiru Mileševa.

Smatra se da je na ovaj način pokazao svoju povezanost sa Nemanjićima koji su ljiljane imali na svom grbu, a prema nekim istoričarima, ovaj simbol donela je na ove prostore kraljica Jelena Anžujska kada se udala za srpskog kralja Stefana I Uroša Nemanjića. 

Štit sa ljiljanima

Na priloženoj fotografiji, levo, možete videti grb dinastije Kotromanić, tačnije grb koji je korstio srpski kralj Stefan Tvrtko I Kotromanić koji je vladao prostorima današnje BiH i Raške.

Na desnoj strani je grb tzv. Armije BiH koji predstavlja zapravo samo modifikovani i ukradeni simbol srpske srednjovekovne dinastije. Bošnjaci tvrde da predstavlja muslimane u BiH, ali kada se uzmu u obzir istorijske činjenice, deluje da kriza identiteta i kompleks konvertitstva uzimaju svoj danak, pa ne treba ni da nas čudi što se pod zastavom srpske dinastije jurišalo u klanje Srba na prostorima BiH.

Presuda Ratku Mladiću

Podsećamo, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu danas će izreći drugostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Hak

08.06.2021 14:50

Kotromanici srpska dinastija ba,ha,ha.Pogledajte ima li koja i u Japanu. Sjeme vam se zatrlo.

Trig

08.06.2021 15:01

@Hak - Ko nas kleo,na pimpek nam seo,lojavi degenerik.

XXL

08.06.2021 14:54

A sa čim da mašu poturice? Sa 'ćelavim Mujom'...