Amerikanci uveli sankcije Bugarima!
Foto: EPA/EPA/SHAWN THEW

U saopštenju Ministarstva finansija navodi se da se sankcije uvode za biznismena Vasila Kroumova Božkova, zbog planova da omogući kanale ruskim vlastima za uticaj na bugarsku vladu.

Sankcije su uvedene i za Deljana Slavčeva Peevskog, bivšeg člana parlamenta i Ilka Dimitrova Željazkova, bivšeg vladinog zvaničnika, i 64 kompanije koje su u vlasništvu ili pod kontrolom ove trojice.

 - Korupcija građanima ne samo da uskraćuje resurse, već može ugroziti institucije čiji je cilj da ih zaštite. Ovim sankcijama pokazujemo da smo posvećeni borbi protiv korupcije ma gde ona bila - poručuila je Andrea Gacki, direktorka Kancelarije za kontrolu stranih sredstava u američkom Ministarstvu finansija.

Sankcije Ministarstva finansija blokiraju pristup pojedincima i kompanijama sa crnih lista američkom finansijskom sistemu, zamrzavajući njihovu imovinu u SAD i zabranjujući Amerikancima da posluju sa njima.

EU već dugo vrši pritisak na Bugarsku, koja je članica od 2007. godine, da suzbije duboko ukorenjenu korupciju i poboljša standarde u primeni vladavine prava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading