MJANMARSKI SCENARIO ZA BAJDENA? Trampov bivši savetnik se oglasio o mogućem puču u Americi
EPA/ T.J. Kirkpatrick

„Želeo bih da budem veoma jasan — apsolutno nema razloga za bilo kakav puč u Americi i ni u jednom momentu nisam pozvao na tako neku akciju“, objavio je Flin na svom navodnom Telegram kanalu.

Flin se oglasio nakon što su mediji prethodno objavili da je on sugerisao da bi takav puč trebalo da se desi i u SAD.

Mediji su, naime, preneli da je Flinu tokom konferencije u Teksasu bilo postavljeno pitanje u vezi sa dešavanjima u Mjanmaru u februaru.

„Želeo bih da znam zašto ono što se dogodilo u Mjanmaru ne može i ovde da se desi“, upitao je neko iz publike na konferenciji kojoj su, kako navodi „Hil“, prisustvovale mnoge pristalice „Kjuanona“ koji se smatra pokretom u kojem su sublimirane sve popularne teorije zavere.

To pitanje su mnogi od prisutnih pozdravili glasnim povicima, a kada su se utišali, Flin je navodno odgovorio: „Nema razloga. Mislim, trebalo bi da se ovde dogodi“.

​Flin, međutim, tvrdi da je njegov odgovor zapravo glasio:

„Nema razloga da se (puč) dogodi ovde (u Americi)“.

Podsetimo, početkom februara vojska Mjanmara preuzela je vlast u zemlji na godinu dana, uvodeći vanredno stanje zbog, kako tvrde, izborne prevare.

Prethodno su uhapšeni predsednica vladajuće stranke Mjanmara Aung San Su Ći i drugi visoki zvaničnici Nacionalne lige za demokratiju koja je pobedila na novembarskim izborima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading