Netanijahu se zahvalio na podršci, Džaferović poručio - Ne podržavamo vas!
EPA/RONEN ZVULUN

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu se na društvenim mrežama zahvalio državama na podršci Izraelu zbog poslednjih sukoba sa Hamasom, a među zastavama koje je objavio se našla i Bosna i Hercegovina.

No, podrška u vidu projekcije zastave jeste poslata iz Banje Luke i Trebinja. U administrativnom centru Banje Luke, odnosno Palati Republike Srpske projektovane su izraelske boje, međutim iz Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine poslata je podrška Palestini.

​Na to je član Predsedništva BiH Šefik Džaferović poručio da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati, kako je naveo, "ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage".

Džaferović je premijera Izraela pozvao i da obustavi nesrazmerne napade na Gazu i pruži svoj doprinos kako bi bio uspostavljen mir.

On se zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Kanadi, Brazilu, Holandiji, Italiji, Nemačkoj i drugim zemljama, a kada je reč o regionu osim zastave Bosne i Hercegovine, tu je i zastava Albanije, Slovenije i Severne Makedonije.

Uz zastave napisao je: "Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoobranu od terorističkih napada".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading