IZRAEL PROTIV PALESTINE U KRVAVOM SUKOBU Nova raketiranja: Sravnjena zgrada, "Upravo smo presreli napad Hamasa"! Svet u strahu (VIDEO)
AP/Tanjug

AP/Tanjug

 

 

Ti planovi potom bi trebalo da se predstave izraelskom političkom rukovodstvu na razmatranje, javlja "Tajms of Izrael".

Odbrambene snage Izraela poslednjih dana rasporedile su dodatne kopnene trupe na granicu - iz sastava padobranske brigade, pešadijske brigade Golani i 7. oklopne brigade - uoči potencijalnog upada, ali još uvek nije doneta odluka da se nastavi sa takvom akcijom.

Suzbijanje sukoba


Izraelski ministar odbrane Benni Gantz naredio je pozivanje 10 jedinica granične policije i rasporedio ih širom zemlje u pokušaju da suzbije tekuće sukobe između arapske i jevrejske zajednice, izvestio je u četvrtak list Jerusalem Post.

 

 

Novo raketiranje Aškelona

 

 

Amerika poslala F18 na Bliski istok

Američke vazduhoplovne snage centralne komande objavile su u četvrtak da su F-18 vojni

Hamas koristi decu kao štit

Hamas koristi školu – u neposrednoj blizini civilnih zgrada, uključujući bolnicu, da sakrije teroristički tunel.

– Neutralizirali smo teroristički tunel tako da se Hamas više ne može skrivati iza nevine dece – objavile su izraelsne odbrambene snage.

 

 

Napadnut aerodrom

Hamas je rano jutros lansirao rakete na Tel Aviv i Jerusalim, dok Izrael obećava da će nastaviti sa gađanjem ciljeva u Gazi.

Sirene za opasnost upaljene su širom Izraela zbog čega su hiljade Izraelaca potražile utočište u skloništima.

 

 

Sukob Gaze i Izraela eskalirao je pre nekoliko dana. Ispaljeno je stotine raketa sa obe strane. Istovremeno u pojedinim izraelskim gradovima u toku su sukobi između arapskih i jevrejskih grupa. 

Na obe strane u sukobima izraelske vojske i Palestinaca ima poginulih, ranjenih i pričinjena je velika materijalna šteta.

Od početka najnovije ofanzive, Ministarstvo zdravlja Gaze prijavilo je 53 žrtve, uključujući 14 dece i preko 300 povređenih. Saopšteno je da je do sada u napadima ubijeno šest Izraelaca.

Komentari (0)

Loading