Beogradski i Xiamen maraton potpisali memorandum o saradnji
Foto: Promo/Beogradski maraton

 

Konferencija je održana uoči Xiamen maratona koji je zakazan za nedelju 2. april 2023. godine. Na na startu se očekuje preko 35.000 učesnika iz celog sveta.

- Ukazana mi je velika čast da ispred Beogradskog maratona potpišem memorandum o prijateljstvu sa Xiamen maratonom. Na ovaj način je porodica Beogradskog maratona postala bogatija za još jednog člana. Za nas je veoma značajno uvezivanje sa takvo velikim i važnim maratonom, od koga imamo šta da naučimo. Ovom saradnjom želimo da stvorimo najbolje uslove kako za maratonce iz Srbije koji bi posetili Xiamen, tako i za sve one učesnike koji bi na Beogradski maraton došli iz Kine, koja je veliko i značajno tržište za nas. U ovoj međusobnoj razmeni trkača, veoma važnu ulogu igra direktna avionska linija koja ostvarena između Srbije i Kine - izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona.

Xiamen maraton je najmasovniji trkački događaj u Kini, koji je u godinama pre kovida brojao preko 50.000 učesnika. Trasa maratona je veoma atraktivna, jer se prostire celom dužinom uz obalu.

Xiamen maraton se organizuje po najvećim trkačkim standardima i važi za jedan od najbolje organizovanih maratona na svetu. Tokom organizacije maratona koriste se samo eko-vozila. Xiamen maraton je prepoznat i od strane svetske atletike i nosioci su veoma cenjenog „Platinum Road Race Lebel“ obeležja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading