BEOGRADSKI MARATON DOBITNIK PRESTIŽNE NAGRADE "TURISTIČKI CVET" Direktor Habuš poručio: Nastavićemo da doprinosimo turističkom razvoju Srbije (FOTO GALERIJA)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

U "Dream Event Centru" u "Beton Hali" na Savskoj promenadi u Beogradu, upriličena je dodela nagrada brojnim organizacijama, a sve pod pokroviteljstvom turističke organizacije Srbije. 

U pitanju je tradicionalni 37. "Turistički cvet" koji se dodeljuje svake godine. 

BEOGRADSKI MARATON DOBITNIK PRESTIŽNE NAGRADE

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Na početku manifestacije, obratio se ministar turizma i omladine Husein Memić. 

-2022. godina će biti najuspešnija po ostvarenom turističkom prometu. U Srbiji je premašen rezultat posete u odnosu na prethodnu godinu. Cilj nam je i da u narednim godinama poboljšamo turizam u našoj zemlji. Želeo bih da pozovem predstavnike lokalnih samouprava da učestvuju u promovisanju turizma u našoj lepoj Srbiji. Hvala svima i sve najlepše u novoj godini. 

BEOGRADSKI MARATON DOBITNIK PRESTIŽNE NAGRADE

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Zatim je usledilo i govor Marije Labović, direktorke turističke organizacije Srbije.

-Drago mi je što 37. put održavamo tradicionalnu dodelu nagrada "Turistički cvet". Evropska turistička komisija je objavila da je Srbija prva kada je reč o inostranim noćenjima u odnosu na 2019.godinu. Važno je da nastavimo ovim tempom. Želim da se zahvalim svim kandidatima za "Turistički cvet". Prijavilo se njih 95. Publika je doprinela ko će dobiti nagrade i to onlajn glasanjem. Primili smo dosta glasova. Za naši zemlju čulo se i na BBC-u i na Diskaveriju. Nastavili smo sa projektima edukacije. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovim našim dobrim rezultatima koje smo ostvarili u ovoj godini, ali želim da nam naredna godina turistički bude uspešna i da se ponosimo Srbijom. 

PREZADOVOLJAN Habuš: Završili smo trkačku sezonu na spektakularan način

U kategoriji "turistička manifestacija" nagradu je dobio i Beogradski maraton. 

BEOGRADSKI MARATON DOBITNIK PRESTIŽNE NAGRADE

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Povodom toga, usledilo je obraćanje i zahvalnost Darka Habuša, direktora Beogradskog maratona. 

- Zahvaljujem se svima, turističkoj organizaciji Srbije. Nastavićemo da doprinosimo da Srbija turistički raste kroz maraton. Hvala i turističkoj organizaciji Beograda. Ne mozemo da se merimo sa njujorškim maratonom, ali želimo da ostvarimo najbolji rezultat u regionu. Svima želim uspešan nastavak rada i da Srbija turistički još više raste - zaključio je Habuš. 

Takođe, nagrade su dodeljene i najboljoj turističkoj organizaciji, a to je turistička organizacija grada Loznice. A takođe su priznanja su otišla u Bajinu Baštu, Vrdnik, Sremske Karlovce, a nagradu je dobila i turistička atrakcija "Šarganska osmica". 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading