Trail Race Kopaonik oborio sve rekorde
Live Production

Ovogodišnje izdanje trke ostaće upamćeno po svojevrsnom rekordu jer je ovo najmasovnije izdanje trke “Trail race Kopaonik” još od prve trke koja se održala na terenima Nacionalnog parka Kopaonik 2016. godine.

U izuzetno jakoj konkurenciji na trci “15k Kopaonika” prvo mesto pripalo je Ivani Živković (PSK Balkan Beograd) koja je pobedila sa vremenom 01:25:23, dok je na drugom mestu bila višestruka pobednica trke Trail race Kopaonik, Katarina Pohlod (AK Hajduk maraton tim) sa vremenom od (01:31:41). Treće mesto pripalo je Ljubici Papić, članici kluba “Belgrade running club” (01:34:49).

Live Production

 

 

Titulu apsolutnog pobednika na stazi “15k Kopaonika” kod muškaraca odbranio je Đuro Borbelj (AK Apatin) koji je ujedno ostvario petu pobedu na ovoj trci, a ovog puta sa vremenom 01:09:18. Drugoplasirani bio je Sašo Bogojevski iz Makedonije (01:13:29), dok je treće mesto pripalo maratoncu Nenadu Živanoviću (ARK Maratonac Kruševac, PSK Mosor Niš) koji je stazu istrčao za 01:14:33. 

Kod žena na stazi “7k Kopaonika” pobedu je odnela Aleksandra Simić (00:48:50), drugoplasirana je bila Milica Marković (AK “Apatin”) sa vremenom (00:51:45), a trećeplasirana je bila Milena Vučković (00:53:47).

Live Production

 

Velika borba se vodila u muškoj konkurenciji na stazi “7K Kopaonika” gde je prvo mesto pripalo pripadniku Vojske Srbije Nikoli Milosavljeviću koji je stazu završio za 35 minuta i 32 sekunde. Sa vremenom 36:23 drugo mesto zauzeo je Aleksandar Božović iz Požege, a treće mesto pripalo je Ivanu Dlačiću (AK Čačak) koji je stazu završio za 37 minuta i 19 sekundi.

Live Production

 

Odmah nakon završetka glavnog događaja, bila je organizovana revijalna trka za najmlađe pod nazivom “Trail race Kids” koja je okupila mališane starosti od 2 do 12 godina i pružila im uživanje u trčanju po mekanoj travnatoj podlozi. U okviru manifestacije učestvovao je i veliki broj nordijskih hodača kojima je ovo druga godina da posećuju "Trail race Kopaonik".

Live Production

 

“Trail race Kopaonik” ponovo je pokazao da je manifestacija od izuzetnog značaja za Kopaonik, ali i za ceo kopaonički kraj, a potvrda dolazi i kroz činjenicu da je jučerašnji dan bio najposećeniji dan na Kopaoniku od početka rada letnje turističke sezone 2022. godine.

Drugi dan ovog sportskog vikenda, nedelja 31. jul, posvećen je biciklistima jer se po deveti put, održava najmasovniji biciklistički maraton u našoj zemlji pod nazivom “Tri strane Kopaonika”.

Live Production

 

Pred učesnima su staze “Beli meda”, “Jela” i “Pančić” te će svaki učesnik imati priliku da prema svojoj meri izabere dužinu ali i težinu staze koju želi da savlada.

“Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik” organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda u saradnji sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading