ČAST Bord direktora AIMS u našem glavnom gradu: Beograd kao dobra uvertira za Osaku!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Povodom 35. Beogradskog maratona u naš glavni grad su doputovali i članovi borda Svetskog udruženja maratona i uličnih trka AIMS.

Predsedavajući AIMS, Pako Borao, nije krio oduševljenje činjenicom da je baš Beograd domaćin ovog važnog skupa.

- Počastvovani smo što smo ovde, osećamo se kao kod kuće. Grad vam je divan, a nadam se da će tako biti i u nedelju kada se održava maraton.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Jedna od glavnih tema u Beogradu o kojoj članovi borda razmatraju je strategija oporavka čitave organizacije posle pandemije koronavirusa. Ta 2020. nam je bila loša. Malo smo se oporavili 2021, ali mislimo da je potpuni oporavak moguć tek 2024. U Beogradu razgovaramo o strategiji i razmatramo ponovno pokretanje nekih aktivnosti. Ovo nam je dobra uvertira za veliki kongres koji će AIMS održati u Osaki u februaru sledeće godine. Optimista sam da će sve da bude dobro - ističe Borao.

Oduševljenje Beogradom i gostoprimstvom nije krila ni njegova koleginica iz Japana, Saki Micuda, takođe članica borda AIMS i direktorka za međunarodne odnose Nagoja ženskog maratona.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Ljudi iz Beogradskog maratona su nas mnogo lepo primili i vrlo su ljubazni. Isto je i sa ljudima koje srećemo na ulici. Utisak je odličan - kaže simpatična Japanka i na pitanje kako vidi celu situaciju posle pandemije, dodaje:

- Vidimo svetlo na kraju tunela. Uspevali smo da u Nagoji i tokom pandemije održimo trke, s vrlo ograničenim brojem učesnika. Konačno vidimo kako se takmičari vraćaju trčanju i to me raduje.

Mitsuda smatra da žene više uživaju u trčanju od muškaraca, ali da je oboma zajednički taj emotivni momenat, svojstven samo maratoncima.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Staza maratona je dugačka (42 km, prim. a.) i predstavlja veliki izazov za trkače, koji prolaze kroz teške faze, ali kada dođu na cilj osećaju se ostvareno, jer su uspeli nešto za šta su se dugo pripremali. Najemotivniji momenti su kada prođu kroz cilj i shvate da su uspeli. Tada vidim suze radosnice, grle se, bodre jedni druge... - zaključila je Micuda, dodavši da je ponosna što je u Beogradu i deo tima koji će učestvovati na kongresu u Osaki.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading