SPEKTAKL JE SVE BLIŽE Još 7 dana do 35. beogradskog maratona
Beogradski maraton

Start maratona zakazan je za osam sati, a najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić biće ovogodišnja ambasadorka, pet puta učesnica Olimpijskih igara i četiri puta pobednica BGD maratona.

- Manifestacija koju svi slavimo kao praznik sporta, prijateljstva i druženja na ulicama Beograda okupiće više od 6.500 trkača iz cele Srbije, regiona i sveta na distanci dugoj 21 i 42 kilometara.

Jubilarni 35. Beogradski maraton, kao događaj od posebnog značaja za grad Beograd, organizuje se u punom obimu, sa velikim brojem učesnika i u prepoznatljivoj maratonskoj atmosferi, jer se posle dve godine pauze vraća „Aqua viva Trka zadovoljstva - saopštili su organizatori.

SPEKTAKL JE SVE BLIŽE Još 7 dana do 35. beogradskog maratona

Masanori Jošida

 


Najmasovnija trka u okviru Beogradskog maratona organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koje cbe istrčati ili prošetati stazu dugu 2,5 kilometara , navodi se u saopštenju BGD maratona.

Kako se navodi, ove godine nas očekuje brza i zanimljiva elitna trka u kojoj će učestvovati sedam trkača iz Etiopije, koji su na granici obaranja rekorda staze Beogradskog maratona.

Novina u odnosu na prethodne maratone ogleda se u posebnim nagradama za domaće trkače.

Na ovaj način Beogradski maraton želi da posebno podstakne domacbe učesnike, jer oni pored prilike da trče sa najbržim svetskim maratoncima, imaju priliku i da se nađu na postolju i osvoje neku od nagrada", dodaju iz BGD maratona.

"Na Beogradskom maratonu ne učestvuju samo maratonci, već i rekreativci, deca, mame sa bebama, odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca, osobe sa invaliditetom, ali i posmatrači koji pružaju nesebičnu podršku učesnicima. Koristim ovu priliku da pozovem sve sugrađane da učestvuju u dugogodišnjoj tradiciji Beograda, da probude u sebi sportski duh i pridruže nam se, kako bismo tog dana poslali sliku Beograda kao atletske prestonice sveta“, izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading