Novak, crkva u Nici
Instagram/djokernole
Novak Đoković i crkva u Nici

instagram/djokernole

Novak Đoković i crkva u Nici, Foto: instagram/djokernole

Mala srpska pravoslavna kapela u okrugu luke u Nici postala je nepoželjna za naslednike bivšeg vlasnika mesta, zakup je istekao, ali okružni sud je odbio zahtev za izbacivanje. U martu, francuski "Le Figaro" je objavio da će Novak Đoković na sve moguće načine pomoći srpskoj crkvi u Nici da ostane u njihovom vlasništvu, tako da je ovo sjajna vest, ali i pobeda za najboljeg tenisera sveta.

Veliki preokret Krajinovića protiv Berdiha, Kecmanović pokazao mentalnu snagu! (VIDEO)

AUTOR: b92-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 21.08.2019. 09:08 Samo napred! Filip Krajinović, Foto: AP / Christophe Ena * U pitanju je poslednji turnir pred početak US Opena na kojem je Krajinović osmi nosilac * Krajinovića očekuje susret sa Amerikancem Frensisom Tijafoom u osmini finala * Kecmanović će u osmini finala igraće protiv Kanađanina Denisa Šapovalova Filip Krajinović i Miomir Kecmanović ostvarili su pobede na startu turnira u američkom gradu Vinston Salemu.

"Nadamo se da će to biti rešeno odgovarajućim finansijskim sporazumom", kaže predstavnik Udruženja za očuvanje pravoslavne kapele u Nici Bertran Buisu. „Imali su celu zgradu koju su preprodavali agencijama za nekretnine. Mi smo kupac, imamo pravo preče kupovine, ali se ne slažemo oko cene od oko 250.000 evra. Srpska eparhija sada traži sredstva ", kaže on.

Podsetimo,osle smrti vlasnika ove građevine pre dve godine, njegovih šest naslednika je odlučilo da proda građevinu u delove i fiksirali su cenu od 265.000 evra za crkvu.

Do 31. avgusta traje poslednja rata za iznajmljivanje koja je iznosi 115 evra. Novak Đoković je sa svojim sinom Stefanom posetio ovo sveto mesto u decembru, gde su posetili malu kapelu koju su pre 50 godina izgradili ruski sveštenici.

PROČITAJTE JOŠ:

On je podelio na svojim društvenim mrežama doživljaj i ljubav prenešenu sa mesta gde se neguje srpska zajednica i kultura. Porodice se okupljaju svake nedelje, roditelji dovode svoju decu koja uživaju u igri, u pričama i predstavama.

BONUS VIDEO:

Alo! U Bernu - Trening fudbalera Crvene zvezde na stadionu "Švajcarska Vankdorf"!