Novak Đoković
EPA/Noushad Thekkay
Novak Đoković

EPA/Noushad Thekkay

Novak Đoković, Foto: EPA/Noushad Thekkay

Šveđanin Mats Vilander, nekadašnji šampion, a danas stručnjak i TV voditelj, dao je intervju za B92 u kojem je naglasio da je Novak Đoković favorit za titulu, te da igra jako dobro, ali nije propustio priliku i da iznese lični stav.

Vilander je istakao kako mašta da neko iz nove generacije tenisera stane na put Đokoviću.

PROČITAJTE JOŠ:

"Novak je na početku igrao veoma dobro, po svemu zaključujem da je i u predsezoni radio veoma naporno. Mislim da je fizički veoma spreman, a samim tim i psihički, jedino ostaje da se pitamo koliko zaista ima želju da osvoji ovaj turnir posle toliko toga što je uradio. Ipak, mislim da on to očajnički želi. Zato je po meni i veliki favorit. Obožavam kada neko novi zablista, jer je to sasvim u redu, a i dobro je za tenis uopšte, za budućnost. Važno je za ovaj sport da igrači poput Zvereva, Hačanova ili još nekih, pobede Federera ili Nadala ili Novaka pre nego se ova trojka povuče", rekao je Vilander a onda i dodao:

Mats Vilander

Profimedia

Mats Vilander, Foto: Profimedia

"Tenisu zaista treba neka sveža krv. OK, vi ste iz Srbije i neka Novak pobedi i osvoji turnir, ali neka Zverev pokuša da Novaka natera da pobedi u pet setova. Da urade nešto dobro, ne da zastanu u četvrtfinalu. Polufinala i finala bi bila taj znak da su stigli, i to bi zaista bilo sjajno za muški tenis", poručio je Vilander.

Komentari (1)

Balboa

18.01.2019 16:38

Laza Lazarevic (F)