Mats Vilander
Eurosport
Mats Vilander

Eurosport

Mats Vilander, Foto: Eurosport

Stručni analitičar na "Eurosportu" i sedmostruki Gren slem šampion Mats Vilander dao je svoje viđenje igre Novaka Đokovića u prvom kolu Vimbldona.

Svetski broj jedan je bio odličan na terenu i bez većih problema je savladao Filipa Kolšrajbera sa  6:3, 7:5, 6:3 posle dva sata igre na Centralnom terenu.

"Bio je izjednačen drugi set i Novak je bio prilično emotivan na kraju meča što je dobra stvar. Mislim da je ovo bio savršen meč za njega, da prođe u tri seta protiv igrača od koga je izgubio na Indijan Velsu i koji ga je dobio u poslednja tri susreta", rekao je Vilander.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković

instagram

Smatra da je teško prognozirati kakav je taktički udeo Ivanišević imao u ovom meču kao novi trener Đokovića, ali su mogli videti nešto novo:

"Teško je reći da li je Ivanišević imao taktički uticaj na Đokovića, ali mislim da je emotivno napravio razliku. Moglo se u drugom setu videti da je na terenu druga osoba, da se bori i igra za drugu osobu kojoj može da ode i da priča o tenisu u svlačionici, a u pitanju je šampion Vimbldona".

Đoković će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle, trenutno 111. na ATP listi.

"Novak se uglavnom držao svog najjačeg oružja na travi. Zaista se trudi i pokušava da forsira svoj forhend, a uvek će biti jak na bekhendu, ali ne želi da se previše brani", zaključio je Vilander.