Vilander, Đoković
Youtube/Djoker Nole
Mats Vilander

Profimedia

Mats Vilander, Foto: Profimedia

Proslavljeni teniski as Mats Vilander ne prestaje da sipa hvalospeve na račun prvog reketa sveta Novaka Đokovića. Šveđanin je ranije bio Noletov najveći kritičar, ali se situacija u poslednje vreme značajno promenila, pa konstantno ističe koliko su rezultati našeg igrača zapravo impresivni. Ovakav obrt situacije je zapanjio, čak šokirao mnoge, ali valjda i Vilander ima trenutke u životu kada otvori oči i sagleda istinu.

Rodžer Federer

EPA,AP

Rodžer Federer, Foto: EPA,AP

Ovoga pita je poredio dominaciju Novaka Đokovića svetskim tenisom u 2011. i 2016. godini sa onom koju je imao Švajcarac 2006. I posle ovih reči Rodžeru neće biti svejedno.

- Kada je Novak na najvišem nivou, kada je fokusiran, može da osvoji tri grend slema u jednoj godini. Uradio je to 2011. godine, kao i 2015/16. Tada su svi pričali da bi mogao da nadmaši Federerovih 20 grend slem trofeja. Da je postojao neki svetski teniski rekord, Novak bi ga oborio jer je pobeđivao u svim aspektima i na svim podlogama. Čak ni Federer tako nije dominirao. Kada Đoković pobeđuje, to izgleda lako, efikasno, uverljivo. Ne pravi neiznuđene greške i ni na koji način ne možete da ga kaznite - rekao je Vilander za "Publico".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Novak Đoković

Tanjug /AP

Novak Đoković, Foto: Tanjug /AP

Bivši švedski teniser je govorio o Novaku kao osobi, smatrajući da je sada potpuno drugačiji nego što je to bio ranije.

- Sada je zainteresovaniji za ostale stvari nego što je to ranije bio slučaj. On je muž, otac i teniser i normalno je da tu tenis najviše ispašta jer je najnebitniji od svega pomenutog. Kada je imao 18, 19 godina, učio je kako da kontroliše emocije i kako da se smiri, a sada se vratio pravom igranju tenisa. Od sportiste koji želi da dominira svetom, podrazumevamo perfektan tenis i nesavršeno ponašanje. Iskreno, ja mrzim perfektno ponašanje - zaključio je Vilander.