Novak Đoković
EPA-EFE/YOAN VALAT
Novak Đoković

EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je posle velike borbe savladao Francuza Korentana Mutea sa 7:6, 6:4 i plasirao se u treće kolo Mastersa u Parizu! Loše je započeo Đoković ovaj meč, Francuz je pružio dostojan otpor, čak je i vodio u prvom setu, imao dve set lopte, ali nije mogao da slomi Novaka! Pobednik prvog seta je odlučen u taj-brejku, a Đoković ga je rutinski dobio 7:2!

U drugom setu je Novak proigrao bolje, nije dopuštao protivniku lake poene, i stvorio je prednost od dva brejka! Malo se Đoković opustio, ali je bio siguran na svom servisu i rutinski je uveo meč u završnicu!

U narednom kolu, srpski teniser će igrati protiv boljeg iz duela Kajl Edmund – Diego Švarcman.

PROČITAJTE JOŠ:

6:4 - KRAJ MEČA! Novak je rutinski završio meč na svoj servis, žalio se Francuz zbog "hawk-eye" sistema, ali je lopta očigledno izašla iz igre!

5:4 - Ne predaje se Francuz, moraće da pokuša da napadne Novakov servis

5:3 - Bez izgubljenog poena Đoković osvaja gem na svoj servis!

4:3 - Smanjuje Korentan prednost Novaka!  

4:2 - Prva brejk lopta za Francuza u drugom setu! Dupla servis greška Novaka, smanjio je razliku Muteu!

4:1 -  Sa nulom oduzima servis Muteu!

3:1 - Potvrda brejka!

Francuz OSRAMOTIO Đokovića neverovatnim potezom posle kog je dvorana eksplodirala! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 30.10.2019. 19:05 Magija. Novak Đoković, Foto: Printscreen Twitter / atp tenn Novak Đoković igra u 2. kolu turnira u glavnom gradu Francuske protiv "laki luzera" Korentana Mutea. Francuz je u prvom setu bio nadomak njegovog osvajanja, ali se Novak volšebno izvukao i u taj-brejku slomio upornog levorukog tenisera.

2:1 - Fenomenalan potez Francuza, lobovao Đokovića kroz noge! Brejk Novaka!

1:1 - Uzvraća istom merom Novak!

0:1 - Muteu je zaboravio na katostrofalni taj-brejk, i veoma lagano stigao do prvog gema! 

DRUGI SET!

PROČITAJTE JOŠ:

7:6 KRAJ PRVOG SETA!

Đoković prvi servira i osvaja poen posle dugačke razmene! MINI-BREJK NOVAKA!  Napao je Srbin loš servis Francuza, ali mu je ovaj uzvratio forhend vinerom koji završava tačno na liniji! Đoković mu čestitao palcem ka gore! AS Novaka 3-1! Još jedan odličan servis, Muteu greši pri riternu i šalje loptu van terena! Novi mini-brejk za Novaka, isfrustiran je Francuz, 5-1! Dolazi Muteu do drugog poena, odličan servis Novaka i još bolji viner 6-2! Set lopta za Novaka, sjajni servis, Srbin preokrenuo set u svoju korist!

6:6 - Francuz odvodi prvi set u taj-brejk!

6:5 - Muči se Srbin sa Muteom, novi "đus"! Uspeva Novak da stigne do prednosti!

5:5 - Dve brejk lotpe za Novaka! Đoković uzvraća udarac!

4:5 - Brejk lopta za Francuza, uspeo je Novak da spasi dve set lopte! Sad mora da oduzme servis protivniku!

3:5 - Dve brejk lopte za Srbina, ali i dve greške koje vraćaju Francuza u njegov gem! Imao je Novak još jednu brejk loptu, ali je napravio svoju 11 grešku na meču!

Sedam minuta u osmom gemu, Francuza spašava mreža! Đoković je imao viner u rukama, ali loptica je zahvatila mrežu pa je otišla u aut! Uspeo je Muteu da odbrani nalete Đokovića!

3:4 - Loš period igre Novaka, TRI BREJK LOPTE ZA MUTEA! Spasao je Novak dve, ali katastrofalnom greškom dopušta Muteu da dospe do brejka!

3:3 - Greška Đokovića, Francuz je došao do izjednačenja!

3:2 - Pružio je otpor Mute, ali je Novak sigurnim prvim servisom doneo sebi novu prednost!

2:2 - Uspeo je Francuz da odbije još jedan Đokovićev nalet!

2:1 - Još jedan ubedljiv set za Novaka! 

1:1 - Brejk šansa za Đokovića, iako je Francuz vodio 30:0! Promašuje čist zicer Novak, kao da mu se skratila ruka! Nova prednost i brejk šansa, ali je spašava Francuz još jednom!

1:0 - Dominantno Novak stiže do prvog gema!

Bahati Kirjos u zatvoru?! Kosmička karma ga sustigla, anđeo čuvar sa teniskih terena ne misli tako! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 30.10.2019. 14:13 Dežurni pljuvač dobio šta je zaslužio! Nik Kirjos, Foto: Youtube printscreen Za australijskog tenisera, Nika Kirjosa, se smatra da je najluđa glava u muškom tenisu, a njegovi ekscesi to često i potvrđuju!

MEČ JE POČEO!

NOVAK ĐOKOVIĆ - KORENTAN MUTE

Turnir: ATP Pariz 1000

Stadion: COURT CENTRAL (Centralni teren)

Podloga: Tvrda, dvoranski uslovi

Broj titula: 76/0

Ukupan osvojen nagradni fond: $135,851,985/ $829,472

Odnos pobeda i poraza: 884/185 - 7/20

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković započinje turnir u Parizu u drugom kolu, a protivnik mu je domaći igrač Korentan Mute koji je 97. teniser sveta!

Novak na ovaj turnir dolazi sa imperativom pobede, jer se Rafael Nadal približio na ATP listi, srpskom teniseru, a već sledećeg ponedeljka bi trebalo da dođe do smene na poziciji 1 i 2 na toj listi!

PROČITAJTE JOŠ:

Mute je u prvom kolu Mastersa u Parizu savladao Dušana Lajovića, a posle meča je izjavio:

"Ne poznajem njegovu igru previše jer ne gledam puno tenisa. Gledaću koliko mogu večeras kako bih naučio. Šta me impresionira? Ne želim da me iko impresionira i to ne čini ni on niti bilo ko drugi. Poštujem njega i njegovu karijeru, on je dugo vremena broj 1. Osvojio je mnogo Grend slemova i zauzeo mesot među najboljima. Danas je najbolji na svetu. O njegovoj igri ne znam šta da kažem... Konstantan je. Kada dođe na turnir često gfa i osvoji. Pokušaću da budem bolji od njega", rekao je ovaj 20-godišnjak. 

Novak Đoković je osvojio turnir u Tokiju, ali je neočekivano ispao od Grka Stefanosa Cicipasa u Šangaju! Do kraja sezone je ostalo još dva turnira, Masters u Parizu i završni turnir u Londonu!