Laslo Đere
AP/Jeanfrancois Badias
Laslo Đere

AP/Jeanfrancois Badias

Laslo Đere, Foto: AP/Jeanfrancois Badias

Laslo Đere nastavlja sa dobrim igrama u Južnom Americi. Srpski teniser se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Santijagu, glavnom gradu Čilea. Đere je posle velikog preokreta savladao Pedra Sousu sa 2-1 u setovima – 5:7, 7:5, 6:3. Naredni rival biće mu bolji iz meča Fransis Tijafo – Fakundo Bagnis.

Đere je odmah napravio brejk i poveo sa 3:0, ali je brzo ispustio svoj servis i Portugalac dolazi do izjednačenja. Sousa pravi brejk pri rezultatu 5:5 i sigurnim servis gemom dolazi do prednosti u setovima. Velika drama je viđena u drugom setu. Đere je ispustio servis pri rezultatu 4:4 i Sousa je imao priliku da servisom reši meč. Đere je tražio medicinski tajm-aut pred odlučujući gem.

Portugalac je imao 40:15 i dve meč lopte, a onda pravi tri vezane duple servis greške i Đere dolazi do brejk lopte koju koristi. Imao je Sousa i 40:15 pri rezultatu 6:5 za Đerea, ali je ponovo previše grešio i srpski teniser pravi novi brejk kojim dolazi do izjednačenja. Treći set je lako dobio, pošto mu je bio potreban jedan brejk na startu.

PROČITAJTE JOŠ: