"Velika trojka" i Kim Klajsters
Tanjug Mark Humphrey
Kim Klajsters

(AP Photo/Mark Humphrey, File)

Kim Klajsters, Foto: (AP Photo/Mark Humphrey, File)

Ona je odmerila snage sa Garbinjom Mugurusom (finalistkinjom Australijan opena) na startu ATP Dubaija i očekivano je slavila španska teniserka posle dva odigrana seta – 6:2, 7:6.

Povratak velike šampionke, koja ima četri Grend slema, je izazvao veliku pažnju medija, a neke novinare je zanimala "GOAT" (Najbolji teniser svih vremna) debata u muškom tenisu.

Tačnije, novinar "Kansas City-ja" je postavio zanimljivo pitanje ovoj Belgijanki

"Da jedan od članova 'velike trojke' (Federer, Nadal, ili Đokovič) igra u istoj eri ali da ostala dvojica ne igraju u njoj, sa koliko bi Grend slem titula završili? 40 za Federera? Smatram da bi Švajcarac osvoji najviše trofeja, drugi bi bio Đoković koji bi bio veoma blizu, dok bi Nadal bio udaljen na trećoj poziciji. Šta vi mislite?" - upitao je novinar ovog američkog lista Kim Klajsters!

Kim Klajsters

EPA/Ali Haider

Kim Klajsters, Foto: EPA/Ali Haider

Belgijanka je bez imalo razmišljanja odgovorila na ovo pitanje, a može se reći da je ubola pravo u centar:

"Evo je poenta koja se često izgubi: takmičenja uzdišu sve nas, ne samo atlete. Da nisu postojali Nalad i Đoković da ga gurnu napred, ko zna šta bi motivisalo Federera. Možda bi osvojio 15 Grend slemova i onda bi dao otkaz kako bi bio zaposlen kao otac puno radno vreme. Da nije bilo Federera i Nadala koji su ga neprestano pokoravali - kao što je bio slučaj od 2008. godine pa do 2011. godine, možda Đoković nikad ne bi imao takvu formu i ne bi nikad postao takav perfektan profesionalac. Da Federer nije pokoravao Nadala na travi, Rafa ne bi ciljao na Vimbldon, da ga Đoković nije "tukao" 2011. godine, možda ne bi nikad imao volju da izađe iz povrede!" - započela je Kim Klajsters koja se nekoliko puta penzionisala.

Prešla je potom na poentu:

"Poenta ove priče. Da, jednostavno bi bilo kad bi oduzeli dva člana od "velike trojke" i potom bi mogli da uradimo matematiku nagađanja. Po tom stavu, svaki od njih bi imao 40 Grend slem trofeja. Moguće je da bi se svaki od njih penzionisao i živeo na plaži. Ili kad ne bi napredovali, verovatno bi bili neuspešni u izazovu koju predstavlja nova generacija. Tvrdim da prisustvo druga dva rivala - gura i pruža otpor, zahteva nove inovacije i sveže razmišljanje - je baš dodalo svakom od njih dodalo trofeje, a nije ih oduzelo" - zaključila je Belgijanka!

Šta vi mislite? Da nema Federera i Nadala, ne bi bilo ni jakog Đokovića? Napišite Vaše mišljenje u komentarima! 

Komentari (1)

Wilson

20.02.2020 19:06

Nisu problem Fed i Nad za Djok nego Mar i Vav! Oni su mu oteli 3 GS titule i zato jos uvek kaska za prvom dvojicom!?To nikako nije smeo da si dozvoli!