"NISAM ŽELEO NI DA VIDIM ĐOKOVIĆA" Vajda priznao ono što niko nije znao! Njegov odnos sa Srbinom pod lupom, otkrio sve detalje

Prošli su toliko toga zajedno.

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

Slovački stručnjak Marijan Vajda je tokom godina postao sinonim za uspehe najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića. Dok je sezona suspendovana zbog korona virusa, Vajda je u razgovoru sa slovačkim medijima govorio o počecima saradnje sa Novakom i da je malo nedostajalo da odbije rad sa budućim vladarom belog sporta.

"Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad svojoj najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener", izjavio je Vajda.

Marjan Vajda
Marjan Vajda, Foto: Alo/Vladimir Marković

Posle nekoliko godina velikih uspeha, Marijan i Novak su morali da se rastanu 2017. godine... Na sreću, na samo godinu dana. Slovak je stavio čitav njihov odnos pod lupu i otkrio sve detalje načina rada.

"Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim... Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu", ističe Vajda.

Slovak je trenersku karijeru počeo 1996. godine sa Dominikom Hrbatijem, potom je radio sa Karolom Kučerom, a od 2006. sarađuje sa Đokovićem.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi