Novak Đoković
EPA/Ali Haider
Novak Đoković

EPA/Ali Haider

Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider

"Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad svojoj najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener", izjavio je Vajda.

Marjan Vajda

Alo/Vladimir Marković

Marjan Vajda, Foto: Alo/Vladimir Marković

Posle nekoliko godina velikih uspeha, Marijan i Novak su morali da se rastanu 2017. godine... Na sreću, na samo godinu dana. Slovak je stavio čitav njihov odnos pod lupu i otkrio sve detalje načina rada.

"Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim... Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu", ističe Vajda.

Slovak je trenersku karijeru počeo 1996. godine sa Dominikom Hrbatijem, potom je radio sa Karolom Kučerom, a od 2006. sarađuje sa Đokovićem.