Novak Đoković na US Openu
EPA, Brian Hirschfeld
Novak Đoković na US Openu

EPA, Brian Hirschfeld

Novak Đoković na US Openu, Foto: EPA, Brian Hirschfeld

 

6:4 KRAAAAAAAAAJ, Siguran je Novak i rutinski, na kraju, pobeđuje 76. tenisera sveta i ide u 2. kolo US Opena na kojem brani prošle godine osvojenu titulu!!!

5:4 Osvaja nekako Španac gem i sada je na Novaku

5:3 Novak je na gem od pobede i plasmana u 2. kolo

PROČITAJTE JOŠ:

4:3 Garbaljes Baena smanjuje, ali, malo nade mu je još preostalo

4:2 Još jedan neizvestan gem, kojim Novak potvrđuje brejk. Sve bliže je pobedi.

3:2 Neizvestan gem. Vodio je Španac sad je 30:30. Evo brejk lopte za Đokovića. I brejk! Sada može mirno da meč privede kraju

2:2 Baena stiže do prednosti na Novakov servis. Izjednačenje. Vodi Nole 30:15. Dve gem lopte. Smanjuje Roberto. Gem za Srbina

1:2 Repriza prvog gema ovog seta. Španac ponovo vodi.

PREDLAŽEMO JOŠ:

1:1 Novak servira. Posle izjednačenja dva uzastopna poena Đokovića za dve gem lopte. Jedna manje. Greši Roberto. Gem.

0:1 Siguran je španski teniser na svoj servis. Dobija ga relativno lako.

TREĆI SET

6:1 Tri gem set lopte, pa dvostruka servis greška! Set broj dva za Srbina!

5:1 Rival vodi 30:0, Novak smanjuje. Izjednačenje! Evo nove brejk lopte. Ne koristi je Novak. Prednost za Đokovića. Novi brejk!

4:1 Novak se igra sa Špancem. Protivnik mu ne može ništa! Tri vezana servis gema sa nulom!

3:1 Vratio se Baena u život. Uzvratio je Noletu za prethodni set. Prekida Novakovu seriju i stiže do prvog gema u drugom setu.

3:0 Novak je potvrdio brejk lako prelako. Prebacio je u petu brzinu. To je sada pravi prvak sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

2:0 Novi poen i to na servis Španca. Izjednačenje. Uporan je Nole, tera rivala na grešku. Mreža 15:30. Novo izjednačenje. To je ĐOKOVIĆ, MAJSTOR, KRALJ TENISA, brejk šansa na startu drugog seta. Ne koristi je Đoković. Đus. Greš srpski teniser, prednost Baena. Novi đus, pa dvostruka servis greška. Brejk lopta iskorišćena, bravo Noleeeee!!!

1:0 Bum - bum Nole! Nastavio je tamo gde je stao u prvom setu. Gem kao bombona, dok si rekao keks! 

DRUGI SET

6:4 Španac servira za ostanak u setu. Novak opasno preti 0:30, kakav servis 15:30. Dve brejk lopte za prvi set! Tooo evo prvog seta!

5:4 Sad preti protivnik. Prvi put na Novakov servis 15:30. Ne pogađa Španac. Izjednačenje. Gem lopta. Brz je Španac ali ne toliko brz. Ponovo Novak vodi. 

4:4 Munjevito Novak stiže do dve brek lopte, pa hoće li konačno ovu da iskoristi posle tri propuštene. Prvu neće! A neće ni drugu! Neverovatno! Sjajni servisi rivala. pa ovo nije realno. Ponovo se izvukao.

4:3 Đoković ima prednost. As 30:0. Greši srpski teniser, aut 30:15. Bravo za Španca dobro je pročitao drop šot i nadmudrio Noleta na mreži. Izjednačenje. Uzvratio je Novak. Gem lopta.  Novak ponovo vodi!

3:3 Ponovo rival brzo stiže do dve gem lopte. Novak je probao drop - šot ali nije prošao. 

3:2 Nole krenuo sa prednošću. Ekspresno duplira prednost. Loša procena, lopta sletela na liniju 30:15. Šta bi Noleee, izjednačenje! Aut, greši Španac 40:30. Gem za Novaka

2:2 Servira Karvaljes Baeno. Brzo i on stiže do dve gem lopte. Nastavlja odlično da servira, i za razliku od prethodnog kada je bio na servisu ovaj je dobio lako. 

2:1 Za tili čas Novak je sa nulom stigao do gema. Posle maratonskog,  gem na brzaka!

PREDLAŽEMO VAM:

1:1 Odmah preti brejkom Nole. Posle izjednačenja 15:30. Greši Baeno 15:40. Dve brejk lopte. Odličan servis, spasio je jednu rival. Greši Novak, aut, spasio je 76. igrač sveta i drugu brejk loptu. Mrežu pogađa Nole, prednost za protivnika. Dva čelendža na startu je potrošio Španac, poen za Novaka đus. Sad Đoković traži čelendž posle asa i pogađa, bravo, aut! Prednost za Roberta. Ponovo đus. Dug poen pripada Noletu evo nove brejk šanse. Hrabar je bio Španac i bekend paralelom spasio i treću brejk loptu. Greši Đoković, prednost za španskog tenisera. Dvostruka servis greška. Đus. Sreća za rivala, lopta je s mreže spala u Novakov deo terena. As za izjednačenje. Kraj gema dugog 12 minuta.

1:0 Meč je počeo, Novak prvi na servisu. Španac odmah traži čelendž zbog jednog auta i pogrešio je. Novak vodi 15:0. Izjednačio je Španac, ali Đoković ponovo ima prednost. Greši Novak bekendom po paraleli 30:30. Forhend viner za prvu gem loptu. Malo problema sa servisom, ali Novak osvaja prvi gem.

PRVI SET

U toku je zagrevanje, meč će uskoro da počne.

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

* Španski teniser je trenutno 76 igrač sveta.

* Svetski broj 1 stigao je u Njujork posle poraza u polufinalu Sinsinatija od Rusa Danila Medvedeva 1:2.

* Novak Đoković večeras igra meč 1. kola poslednjeg Gren slema sezone protiv Roberta Karbaljesa Baene.

BONUS VIDEO

Alo! U Bernu - Provokacija švajcarskog novinara i šmekerski odgovor trenera Zvezde!