Srbin razbio Podgoričanina, pa zakazao 50. jubilarni duel sa Federerom! (FOTO/VIDEO)

Alo.rs/ M.D. | sport 2020-01-28 08:32:52 2020-01-28 08:32:52

Novak Đoković pobedio je Miloša Raonića sa 3:0 u setovima, rezultatom 6:4, 6:3, 7:6 posle tri sata igre!

EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Fenomenalna partija Novaka Đokovića protiv Miloša Raonića! Srpski teniser je bio nadmoćan u ovom meču od samog starta, ali Kanađanin se sjajno držao, spasao je čak devet brejk lopti u prvom setu, ponajviše zahvaljujući odličnom servisu, da bi mu Đoković tek na kraju prvog dela igre oduzeo servis!

Nastavio je drugi teniser sveta sa odličnom igrom, nije dopuštao Raoniću da mu zapreti, a ovaj je sjajno branio brejk poene. Ipak nije mogao da suzbije nalet Novaka u četvrtom gemu, pa je Srbin do kraja drugog seta rutinski stigao do prednosti od 2:0!

U trećem setu teniser rođen u Podgorici se trgnuo, izazivao je dosta muke Novaku, čak mu i pretio na Srbinov servis. Đoković je odbijao nalete Raonića da bi mu kod 8 gema palo sočivo zbog kog nije mogao da gleda, o tome možete više na linku iznad!

Pobednik trećeg seta je odlučen posle taj-brejka, a Đoković je bio dominantan u njemu, osvojio je sedam od osam poena!

U polufinalu će se sastati sa Rodžerom Federerom koji je pobedio ranije u toku dana Tenisa Sandgrena! To će biti 50. jubilarni duel između Federera i Đokovića!

7:1 - KRAJ - ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU!

6:1 - NA KORAK DO NOVOG MEČA SA FEDEREROM!

5:1 - Sjajan servis Đokovića! 

4:1 - Još jedan mini-brejk, napao je Đoković protivnika na mreži i naterao ga na grešku!

3:1 - Prvi poen za Kanađanina!

3:0 - Neuspešan čelendž Novaka, drugi servis za Srbina! Snažan ritern Raonića, uspeo je da ga iskontroliše Đoković koji je potom forhend vinerom zaradio novi poen!

2:0 - Potvrda Đokovića!

1:0 - MINI BREJK PREDNOSTI IMA NOVAK, zakucava Raonić lopticu u mrežu!

TAJ-BREJK!

6:6 - Perfektan drop-šot Đokovića za 40:0! Bez izgubljenog poena Novak stiže do taj-brejka!

5:6 - BREJK LOPTA ZA ĐOKOVIĆA! Moćan servis Raonića, novo izjednačenje! Čelendž Miloša na duboki ritern Novaka! DOBRA LOPTA, NOVA BREJK ŠANSA! Još jedan sjajan servis Raonića, pa potom nova greška i NOVA TREĆA BREJK LOPTA! Čelendž Đokovića - neuspešan, opet spašava servisom brejk loptu! ČETVRTA BREJK ŠANSA! Sjajan prvi servis pa volej Raonića, četvrto izjednačenje! As Raonića - 17 na ovoj utakmici! Solidan ritern Novaka i greška Miloša! 18. AS,  prednost za Kanađanina! Maestralno je Novak kontrolisao ovaj poen, šesto izjednačenje! Prednost Raonić! Konačno gotov gem, preživeo je Miloš! Spasao je četri brejk lopte

5:5 - Nekontrolisan udarac Đokovića, "đus" na njegov servis! Prednost Novak, dobio je srpski teniser ovaj gem! Uočljivo je da ima problema sa vidom!

4:5 - Meč je nastavljen. Ubedljiv gem Raonića, bez izgubljenog poena! Očigledno da je Novaku zasmetalo sočivo!

Đoković zatražio pauzu, nije mogao da vidi, morao je da promeni sočivo!

4:4 - Odličan napad Đokovića, primorava protivnika na grešku na 40:15! Izjednačenje!

3:4 - Ista priča kao tokom celog meča, Raonić uputi jak servis, pa izađe na mrežu! Ovog puta sjajno je rešio Novak bekhendom na desnu stranu za 30:15! Servis viner Raonića! Novi as kanadskog tenisera, to mu je bio 13 na meču! Uspešan čelendž srpskog tenisera, drugi servis Kanađanina! Fenomenalna odbrana Đokovića, ali nije mogao da suzbije smeč Miloša!

3:3 - Novo izjednačenje! Srpski teniser lakše nego na svoja prva dva servisa stiže do novog gema!

2:3 - Bez izgubljenog poena Raonić stiže do nove prednosti! Fenomenalan servis kanadskog tenisera!

2:2 - Sjajan lob Đokovića koji pogađa liniju, Raonić u nezgodnom položaju je morao da napadne na mreži, ali sjajnim forhendom neutrališe opasnost drugi reket sveta! Greši Đoković, šalje lopticu u mrežu 40:40! Prednost Đoković! Najteži gem za Novaka do sad!

2:1 - Dozvolio je Raonić samo jedan poen Novaku, još jedan ubedljiv gem!

1:1 - Stisnuo je Kanađanin Đokovića na početku seta!  Imao je Raonić brejk loptu, ali ju je Novak spasao jakim servisom! 

0:1 - Raonić stiže do prvog gema u trećem setu na svoj servis!

KRAJ DRUGOG SETA! 

6:4 -  Dominantno stiže Đoković do 2:0 u setovima!

5:3 -  Raonić lako stiže do gema!