Novakov debakl protiv Tima

Alo.rs | sport 2017-06-07 10:40:48 2017-06-07 10:40:48

Dominik Tim prvi put u karijeri pobedio je Novaka Đokovića.

Tanjug/AP

Austrijski teniser, sedmi na svetu, slavio je protiv drugog reketa planete posle tri seta - 7:6, 6:3, 6:0, a slobodno možemo reći da je Novak prokockao kapital koji je imao u prvom setu, kada nije iskoristio dve set lopte koje su preokrenule tok meča.

Dosta uzbuđenja viđeno je u prvom setu. Videli smo čak četiri brejka, po dva na obe strane, a pri rezultatu 5:4, Novak je imao dve set lopte za osvajanje seta, koje nije iskoristio. Izvukao se Austrijanac, a onda je usledila kazna. Posle još po jednog osvojenog gema, set je ušao u taj-brejk, gde se Tim za nijasnu bolje snašao, ali ta nijansa bila mu je dovoljna da dođe do vođstva u setovima, dobivši taj-brejk rezultatom 7:5.

TREĆI SET

0:6 - Sa nulom Tim dobija ovaj meč i izbacuje Đokovića iz trke za odbranu titule. U polufinalu igraće protiv Rafaela Nadala.

0:5 - Još jedan brejk za Tima. Možemo reći, nažalost, da u ovim trenucima kako Novak deluje na terenu, to nije iznenađenje.

0:4 - Velika, ogromna prednost Austrijanca. Novak deluje u ovim trenucima kao da mu se ni ne igra.

0:3 - Sada brejk Tima sa nulom!

0:2 - Sedmi teniser sveta potvrđuje brejk...

0:1 - Nikako ne valja... Brejk Tima na startu trećeg seta!

DRUGI SET:

3:6 - Nije se dao Dominik Tim. Mora se priznati, odlično je čuvao gemove na svoj servis posle osvojenog brejka na startu seta. reklo bi se, školski je odradio posao i osvojio drugi set.

3:5 - Smanjuje Đoković prednost, ali u narednom gemu ga očekuje pravi mali ispit - Tim servira za udvostručenje prednosti.

2:5 - Ne da se Tim. Sada ima ozbiljnu prednost i nadomak je osvajanja i drugog seta. Novak servira za opstanak u njemu...

2:4 - Zadovoljavajuće igra Novak gemove u kojima on servira. Ali, protivnik ima brejk prednosti, to vrlo dobro zna.

1:4 - To se nije desilo u ovom petom gemu, lagano i samouvereno Dominik Tim povećava prednost.

1:3 - Gem sa nulom osvaja Đoković... Kad bi uzeo pelcer iz ovog gema za neki naredni u kome Tim servira...

0:3 - Posle najdužeg gema na meču, usledio je najkraći. Takođe ga je dobio austrijski teniser i potvrdio brejk.

0:2 - Najduži gem na meču, nažalost, pripao je Dominiku Timu. Austrijanac ima brejk na startu drugog seta, ali tek je počeo isti. Može li Novak da preokrene?

0:1 - Prvi gem drugog seta pripada Timu. Sada će Novak na servis.

PRVI SET:

6:7 - Šteta! Dominik Tim osvaja prvi set tako što je bio bolji od Novaka u taj-brejku rezultatom 7:5.

6:6 - Gledaćemo taj-brejk u prvom setu...

6:5 - Ponovo Novak ima prednost i ponovo će Tim servirati za opstanak u prvom setu, koji dugo traje. Vreme je da ga drugi reket sveta prekine...

5:5 - Ajoj! Imao je Novak dve set lopte, ali se izvukao Dominik Tim. Potom i osvojio peti gem u ovom setu. Igra se dalje...

5:4 - Međutim, jedan lagani gem za Đokovića, bio mu je preko potreban u ovim trenucima. Sa nulom je počistio protivnika u devetom gemu prvog seta.

4:4 - Sada se Tim vraća u život... Maločas je gubio sa 2:4 i imao je Novak servis, ali Austrijanac je pokazao zašto je "top-ten" igrač.

4:3 - Neverovatan meč... Umesto Novakove potvrde učinjenog u prethodnom gemu, Tim je vratio brejk!

4:2 - Bravo, majstore! Novi brejk za Novaka Đokovića! Da li je ovo pelomni trenutak prvog seta...

3:2 - Namučio se Novak u ovom gemu na svoj servis, koji je ujedno bio i najduži. Pored nekoliko "đuseva", morao je da spasava i brejk loptu, ali uspeo je. ponovo je u koloseku.

2:2 - Vraća Novak brejk! Taman kada je Tim počeo da se raduje što je stekao mini kapital, Novak je uzvratio i to ubedljivo. Napravio je brejk prepustivši rivalu samo poen.

1:2 - Šteta, brejk za Tima! Imao je Austrijanac 40:0 na Novakov servis, ali se Srbin izvukao i vezao tri poena za izjednačenje. No, dva naredna pripala su sedmom igraču sveta.

1:1 - Relativno lagano tim je izjednačio. Prepustio je Novaku samo poen.

1:0 - Lepo je Đoković krenuo, poveo sa 40:15, a onda dozvolio Timu "đus", ali ne i brejk. Sada Austrijanac servira prvi put na meču.

Novak će prvi servirati...

*******************************************************************************

Kišno vreme u Parizu pomerilo je jučerašnje mečeve, tako da su srpski i austrijski teniser imali dan više za odmor. Vremenske prilike će ovog puta najverovatnije biti na strani ljubitelja Gren Slema u Parizu, tako da bi svi mečevi trebalo da budu odigrani danas.

Najinteresantniji za tenisku publiku u Srbiji biće okršaj drugog i sedmog igrača planete Novaka Đokovića i Dominika Tima, koji će šesti put međusobno odmeriti snage.

Tim igra tenis karijere, ali Novak je pokazao da ume sa njim. Svih pet puta do sada slavio je Srbin, a poslednji put pre nešto više od dve nedelje u polufinalu Mastersa u Rimu.

Prošle godine su takođe igrali na Rolan Garosu, tada u polufinalu. Đoković je prilično lagano u tri seta savladao 23-godišnjeg momka, a osim Rima ove i Pariza prošle godine, Đoković je pobeđivao Tima i u Šangaju (2014), Majamiju (2016), kao i u grupnoj fazi završnog Mastersa u Londonu prošle godine.

Expand player
Pogledajte više