Novak Đoković
EPA/AP
Novak Đoković, Foto: EPA,AP

6:1 SET, MEČ! Potpuno očekivano, gotovo rutinski, Novak je dobio Zvereva. Nemac se posle 3:1 potpuno predao i u maniru recimo Bernarda Tomića ili Nika Kirjosa, ljutito i nevoljno prepustio je skoro sve preostale poene Đokoviću. Ružno.

5:1 BREJK! Gotov je Zverev. Ovde je došlo do izražaja ono što smo o njemu u dnu teksta pre meča pisali. Dečko još mnogo mora da radi na psihi i ponašanju. Potpuno se predao posle prethodnog gema. Počeo je namerno da greši, nevoljno igra i ovaj servis gem izgubio je "s nulom"!

4:1 Realno, u ovom momentu izgleda da će za desetak minuta kraj duela u Londonu.

Novak Đoković, Foto: EPA/AP

3:1 BREJK! Nole koristi prvu i jedinu priliku u ovom setu da oduzme servis protivniku. Bravo! Gledamo li početak kraja meča?

2:1 Novak ne dozvoljava Zverevu ni zrnce nade. Sjajno.

1:1 Iako nije došao ni do jedne brejk prilike, Novak je konstantno pritiskao Zvereva. Za sada neuspešno.

1:0 "Gde ja stadoh, ja i produžih". Novak nastavlja sa igrom iz prvog seta.

6:4! SET! Ma, bravo, legendo naša! Posle trilera od prethodnog, u ovom gemu druga pesma. Nole koristi treću brejk loptu, posle silnih grešaka Zvereva i "mažnjava" set u idealnom momentu.

Nemac je potpuno pao posle neiskorišćenih prilika u pređašnjem gemu. Komentari gledalaca sa Tvitera dovoljno govore o odnosu snaga - protiv Novaka ne smeš da NE iskoristiš šanse - stiže kazna.

5:4 Čupavo! Umalo brejk za Zvereva. Novak je bio, da se ne lažemo, u poziciji da brani servis, Zverev je igrao fenomenalno sa osnovne linije. Jedna neiznuđena greška, jedan viner i Nole je spasao dve brejk šanse za Nemca.

4:4 Ništa novo u Londonu. Surova borba dva fantastična igrača. Novak još bez prilike za brejk.

4:3 S Novakom nema šale kad on servira, međutim nailazi na snažan otpor Zvereva u momentima kad potrebno "brejknuti" ga.

Novak Đoković

EPA/Facundo Arrizabalaga

Novak svuda ima armiju navijača, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

3:3 Zverev je krenuo da muči Novaka na bekhendu, za sada mu to prolazi. Kada on servira.

3:2 Još jedan vrlo siguran gem za Novaka koji ima veću podršku s tribina. Šteta što dvorana nije puna, ipak je radni dan.

2:2 Svestan je Zverev da mora da pruža više od maksimuma protiv Novaka. Imao je srpski teniser 30:0 u ovom gemu, te se Saša preorijentisao na napade iz servisa.

2:1 Servisi su Noletu sve sigurniji, o forhendu da ne pričamo. Za sada je sve kako treba.

1:1 Saša mirno servira, potpuno je fokusiran, ipak je rano za prve ispade...

1:0 Novak je izgubio dva poena, ali je uspešno priveo gem kraju.

15:00 Novak će prvi servirati.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Đoković - Zverev na portalu Alo!

Posle fantastičnog izdanja u prvom kolu i pobede u dva seta uz tri brejka protiv Džona Iznera, protivnika kojem retko ko i jedan servis gem može da uzme, Novaka čeka malo "komplikovaniji" rival.

Radi se o Aleksandru Zverevu, po mnogima igraču koji će jednog dana, kad se povuku Novak, Nadal i Federer brzo postati broj jedan, ali i koji mora mnogo da radi na ponašanju na terenu i van njega.

Aleksandar Zverev

Tanjug/AP 14.11.2017.

Aleksandar Zverev, Foto: Tanjug/AP 14.11.2017.

Zvereva smo do sada nebrojeno puta viđali kako viče na sudije, protivnike, publiku, a jednom je čak i pljunuo navijača tokom meča!

I van terena nije cvećka iako javnost ume da prevari sa "bejbifejs" licem. Nema dileme da je reč o vrlo talentovanom teniseru, te će Novaku danas biti utoliko teže.

Ovo će biti njihov treći duel, do sada obojica imaju po jednu pobedu.

Komentari (2)

Pera Detlic

14.11.2018 18:15

Sledeći......