Novak Đoković
EPA/Christian Bruna
Novak Đoković, Foto: EPA/Christian Bruna

KRAJ MEČA - Posle velike borbe, pogotovo u prvom setu, Novak Đoković uspeva da pobedi Filipa Krajinovića. Kao što je rečeno, imao je Filip mnogo šansi da prvi set dobije, većinom zbog Novakovog slabijeg servisa no nije uspeo. U drugom setu, druga priča. Krajinović je glavom ostao u prvom setu, dok je Novak dodao gas i zasluženo prošao dalje.

6:3 Morao je đus da odluči i ovaj gem. Novak pobeđuje.

5:3 Đoković dolazi na gem do pobede!

4:3 Još jedan gem u kome je Krajinović bio vrlo blizu da izgubi još jedan brejk, ipak Novaka ga svojim greškama vraća u život.

4:2 Mogao je Novak i ranije da završi ovaj gem, ali je užasno loše procenio let jedne lopte misleći da ide u aut, a to nije bio slučaj. Odmah zatim četvrta dupla servis greška Novaka koja unosi neizvestnot u gem.

3:2 Filip je i dalje izgleda glavom u prvom setu, sa druge stran odlični riterni Novaka. Đoković je imao tri brejk lopte ali onda neshvatljivo stao i prepostio gem Krajinoviću.

3:1 Sjajni servisi Đokovića.

2:1 Evo brejka! Puno grešaka na obe strane u ovom gemu, ali Novak pokazuje zašto j broj 1 i na suvi kvalitet osvaja ovaj gem.

1:1 Novak uzima ovaj gem sa samo jednim izgubljenim poenom. U ovom setu, teniseri za sada lako uzimaju gemove na svoj servis.

0:1 Krajinović nije klonuo i uspeva da dođe do prvog gema u drugom setu.

DRUGI SET!

6:6 Velika drama u prvom setu, Krajinović lako dolazi do velike prednosti od četrdeset na prema ništa, Novak ipak riskantnom igrom i pogađanjom linija stiže tu prednost. Ipak, Krajinović dodaje gas i uspeva da ibori taj brejk!

6:5 Filip je sevirao za set pre samo nekoliko minuta a sada će servirati za opstanak u setu. Čim je Đokovića krenuo servis stvari su se rapidnom brzinom okrenule.

5:5 Novak je dodao gas i ima dve brejk lopte, odmah je prvu iskosristio i izjednačio rezultat.

4:5 Velika drama u ovom gemu, Krajinović je zaista raspoložen za riternove. Nova dupla greška Đokovića ali ipak Novak uspeva da uzme četvrti svoj gem.

3:5 Novak u problemu! Filip stigao na gem do uzimanja prvog seta, ruku na srce, Krajinović igra sjajno.

3:4 Predivan forhend Novaka, kojim je oterao Filipa sa terena. Odmah zatim Krajinović uzvraća velmajstorskim bekendom. Publika u Beču zaista uživa, Filip je imao brejk loptu i odmah je iskoristio i sad ima prednost u meču!

3:3 Krajinović vrlo inspirisan danas i zaista igra odlično. Đoković pokušava iz forhenda konstantno da napada, ali mu to za sada ne prolazi tako uspešno. Izjednačenje.

3:2 Odmah Krajinović vraća brejk! Ništa nije išlo Novaku u ovom gemu.

3:1 Prva brejk lopta za Novaka - i odmah Đoković koristi šansu!

2:1 Stvari ipak polako dolaze na svoje i ovog puta Novak uzima gem bez izgubljenog poena.

1:1 Tačno se vidi da se teniser poznaju i mogu da pretpostave udarce koji slede. I drugi gem odlazi u đus, ali ovaj put Karjinović uzima gem. 1:1

1:0 Dupla greška, pa as servis, sve to u prvom gemu, oba tenisera vrlo skoncentrisana što se odražava na dužinu poena. Gem odlazi u đus, gde Krajinović propušta brejk loptu. Novaku ne ide servis, Novak ipak uspevao da uzme prvi gem posle čak 14 poena!

MEČ JE POČEO!

Sve oči ljubitelja tenisa u Srbiji biće uperene u srpski derbi između Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića, a na teren će danas i Dušan Lajović.

Meč Đokovića i Krajinovića zakazan je kao drugi na centralnom terenu, odmah posle Gregora Dimitrova i Karena Hačanova, što znači da će na teren između 15.30 i 16 časova.

Za najboljeg tenisera sveta ovo će biti prvi meč od finala Rolan Garosa i bolnog poraza od Rafaela Nadala. Krajinović je od Pariza, gde je ispao od Nikole Milojevića u prvom kolu, nastupio u Kelnu i tamo takođe ispao na startu od Amerikanca Stiva Džonsona.

Pobednik u tom sudaru već je dobio rivala u 2. kolu – Hrvata Bornu Ćorića, koji je danas (ponedeljak) pobedio Amerikanca Tajlera Frica.

Večernji termin "rezervisan" je za Lajovića.

PROČITAJTE JOŠ: