Novak Đoković
EPA/Ettore Ferrari
Novak Đoković

EPA/Ettore Ferrari

Novak Đoković, Foto: EPA/Ettore Ferrari

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Novak Đoković - Dijego Švarcman na portalu Alo!

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Dijega Švarcmana u polufinalu mastersa u Rimu rezultatom 2:1. Đoković se u finalu sastaje sa Rafaelom Nadalom.

6:3 Posle dva i po sata tenisa Đoković je izborio pobedu u ovom zaista izuzetno, izuzetno teškom meču. Sve čestitke i za Argentinca.

5:3 Utisak je da je Novak samo bio prisutan na terenu, a da je čuvao energiju za gem koji predstoji. Bitno je da odradi posao u sledećem. Servira za meč.

5:2 Potvrdio je brejk. Nimalo lako, ali ipak je uspeo. Sada je Novak na korak od plasmana u finale.

4:2 BREJK! Novak posle ogromne borbe dolazi do brejka. Opet je Srbin imao drop šotove koji nisu prošli, ali je sve to kompenzovao sa izuzetnim izletanjima na mrežu. Sada je na njemu da održi prednost. 

3:2 Sada serija gemova u kojima teniser koji servira osvaja svaki sa nulom. To je u nekoj meri i pokazatelj umora kod oba igrača, a Đokovićevo iskustvo sada može biti presudno. Argentinac sve više gubi oštrinu u igri.

2:2 Bez izgubljenog poena i Švarcman uzima gem. 

2:1 Konačno jedan lakši gem za Novaka Đokovića. Bez izgubljenog poena, videćemo da li je ovo početaka kraja za Švarcmana.

1:1 Gem za Švarcmana. Opet je imao uspešne drop šotove, čini se kao da Novak ne može da nađe rešenje za samopouzdanje Argentinca.

1:0 Posle još jednog veoma uspešnog drop šota (šestog u meču), delovalo je da će Švarcman opet da se vrati u igru i zapreti brejkom, ali Novak je na kraju gema odigrao u svom stilu i pogodio nekoliko fenomenalnih smeč udaraca.

TREĆI SET

6:7 Nažalost, Đoković je izgubio u taj-brejku i ide se u treći set! Novak je uzeo samo dva poena na kraju i nije bio ni blizu da ugrozi megaraspoloženog Švarcmana.

6:6 Bilo je na kraju spora da li je poslednji poen bio regularan, ali sudija je doneo odluku koja ide u korist Novaka. Odlučuje taj-brejk.

5:6 Izborio je makar taj-brejk Švarcman, i on je konačno dobio gem na svoj servis. Nije dozvolio šansu Novaku da napadne, iako je Srbin želeo da okonča ovaj meč eventualnim osvajanjem gema.

5:5 Prekinula se serija brejkova, mada je opet Novak imao poteškoće. Švarcman je dugim dijagonalama uspevao da Novaka drži iza osnovne linije, ali nije moglo to da potraje. Nadamo se da je ovo početak preokreta.

4:5 BREJK ZA NOVAKA! Nastavlja se čudna serija brejkova, sada je bilo uzbudljivije nego ikad, veliki broj loptica je završio na liniji. Novak je u jednom trenutku pozvao publiku da ga podrži, pa je dobio ovacije.

3:5 PONOVO DO BREJKA STIŽE ŠVARCMAN! Poslao je lopticu u aut Đoković na kraju, dugo su trajali poeni, jedan loš drop šot našeg tenisera i sve je vodilo ka novom izgubljenom gemu na svoj servis.

3:4 BREJK! EKSPRESNO! Novak vraća stvari na mesto, kao da se iznervirao posle sjajnih nekoliko minuta Argentinca i odlučio da pokaže ko je gazda.

2:4 BREJK ZA ŠVARCMANA! Posle propuštene jedne brejk lopte, Argentinac je ekspresno stigao do druge i kvalitetnom paralelom ostavio Novaka Đokovića nemoćnog. 

2:3 Šteta, bila je lepa prilika na 30:30, ali usledile su greške Novaka kome je zasmetala podloga. Čeka se bolja prilika za brejk.

2:2 Imao je jedan trenutak pada koncentracije Novak kada je slučajno poslao loptu u publiku, a zatim i kada je pogodio vrh mreže umesto da smečuje lopticu, što je Švarcman i iskoristio. Ipak, nije to bilo dovoljno ni za šansu Argentinca. 

1:2 Dijego Švarcman je dobro opet odigrao na svoj servis, Đoković je uspeo da vrati neke teške lopte, ali odlučan je svake sekunde bio Švarcman.

1:1 Lak posao za Novaka u prvom gemu na svoj servis, drugi set se tek zahuktava, ali zasad bekhend Đokovića se čini kao nesavladiva prepreka za Argentinca.

0:1 Bez problema za Švarcmana na početku drugog seta. Novak čuva snagu za kasnije deonice, deluje da ipak drži sve pod kontrolom. 

DRUGI SET

6:3 SET! Tri set lopte je imao Đoković, drugu je iskoristio. Pred kraj seta sve je to išlo kao po loju, ali hrapav je bio put do te završnice. Ipak - 1:0!

5:3 BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Mali pad u igri Švarcmana i te kako je znao da iskoristi Novak. Hrabar je Argentinac, ali ga ni servis više nije služio u ovom gemu.

4:3 Ovo je bio lak gem za Srbina. Došao je Švarcman do jednog poena posle jako duge razmene, ali manje-više je Novak držao stvari pod kontrolom.

3:3 Đoković je najzad zadao nešto veće muke Argentincu na njegov servis, ali nije došao do više od dva poena. Vrlo stabilno deluje Švarcman kome je ovo prvo polufinale mastersa.

3:2 Opet se mučio Novak. Svaki njegov udarac mora da ide sasvim uz liniju da bi Švarcmanovi riterni bili nešto lakši za savladavanje, očito je Argentinac više nego naelektrisan ušao u meč.

2:2 Švarcman vrlo ubedljiv na svoj servis. Zasad je osvojio maksimalnih osam poena na svoj servis, potvrđuje da je ušao bez previše respekta.

2:1 Daleko ubedljivije nego u prvom gemu, Novak je stigao do drugog gema na svoj servis. Bez izgubljenog poena.

1:1 Zaškripao je Novakov bekhend tri puta u gemu, pa Švarcmanu nije bio previše težak zadatak da osvoji gem na svoj servis.

1:0 Opasan je Argentinac. Vidi se po prvom gemu koliko ima samopouzdanja, a njegovi riternovi su na početku fantastični. Ipak, Novak je bez prevelikih problema započeo duel.

PRVI SET

20:10 Meč je počeo. Prvi servira srpski teniser.

Dobro došli na tekstualni prenos meča Novak Đoković - Dijego Švarcman na portalu Alo!

Novak Đoković se u polufinalu mastersa u Rimu sastaje sa 24. nosiocem, Argentincem Dijegom Švarcmanom. Meč je zakazan za 20 časova.

Prvi reket sveta se sinoć plasirao u polufinale preokretom protiv Švarcmanovog zemljaka Huana Martina Del Potra. Delpo je imao i dve meč lopte, ali je Novak na kraju slavio 2:1 (4:6, 7:6, 6:4). Švarcman je rutinski dobio Japanca Keija Nišikorija sa 2:0 (6:4, 6:2).

Đoković i Švarcman su odigrali dva međusobna duela i Srbin je trijumfovao u oba. Poslednji put sastali su se na Rolan Garosu pre dve godine i Đoković je morao da igra pet setova, ali je poslednja dva ubedljivo dobio sa 6:1.