Novak Đoković Vimbldon 2015
Profimedia
Filip Kolšrajber

AP Photo/Ng Han Guan

Filip Kolšrajber, Foto: AP Photo/Ng Han Guan

Svetski broj jedan, Novak Đoković kreće u pohod na odbranu titule osvojenu prošle godine u velikom finalu protiv Andersona.

Njegova prva prepreka ka trijumfu na Vimbldonu i petog trofeja na ovom takmičenju u Londonu je Nemac Filip Kolšrajber, 57. teniser sveta!

On je rođen u Augzburgu 16. oktobra 1983. godine, ima 35 godina a i dalje predstavlja prepreku najboljim teniserima i često je znao da uzme skalp boljim igračima.

U karijeri je osvojio ukupno 8 titula (5 osvojio u Nemačkoj, a dve u Kicbilu u Austriji, gde inače i živi) i bio je u još 10 finala. Tokom karijere zaradio je od tenisa 12.618.056 dolara. 

PROČITAJTE JOŠ:

Rodžer Federer

EPA/Friedmann Vogel

Nemac je najbolju sezonu imao 2012. godine kada je bio na 16. mestu ATP liste što mu je i najbolji plasman u karijeri.

Ove sezone ima skor od 17 pobeda i 15 poraza, protiv Đokovića je igrao tri puta ove godine, a sveukupno 12 puta. U trećem kolu turnira na Indijan Velsu, Filip je pobedio Novaka sa 6:4. 6:4. 

Đoković mu se osvetio sledeća dva puta na šljaci, prvu u Monte Karlu gde je nakon velike borbe srbin slavio sa 6:3, 4:6, 6:4 u trećem kolu ovog takmičenja, a u Rimu je Nole bio više nego ubedljiv sa 6:3, 6:0 u osmini finala!

Đoković Kolšrajber

printscreen

Đoković Kolšrajber, Foto: printscreen

Đoković vodi sa 10-2 u direktnim duelima protiv Filipa Kolšrajbera!

PREPORUČUJEMO VAM:

Nik Kirijos

instagram/k1ngkyrg1os

Nemca krasi dobra igra sa osnovne linije i odlični jednoručni bekhend. Uz to Đoković će morati da obrati pažnju na njegove slajs udarce i voleje, koje na travi mogu biti ubitačno oružje.

Na Vimbldonu je ostvario najbolji rezultat na Gren slem turnirima, te 2012. godine je došao do četvrtfinala takmčenja na travi, u svim ostalim Gren slemovima stizao je najdalje do 4. kola!

Filip se venčao za svoju koleginicu Lenu Alberti 1. avgusta u Kicbilu, gradu u kome živi teniser. Kolšrajber je u to vreme bio branilac trofeja i ni sopstveno venčanje ga nije sprečilo da odigra meč.

Posle venčanja je otišao da igra protiv Uzbekistanca Deinisa istomina i izgubio je sa 5:7, 6:3, 6:1. Novinare je zanimalo da li planira medeni mesec nakon turnira:

- Medeni mesec? Za sada, ništa nije potvrđeno. Tražimo neku dobru ponudu za decembar - rekao je tada Kolšrajber.

Vimbldon kreće prvog i traje do 14. jula. Pobedniku Vimbldona pripašće 2.000 bodova i 38.000.000 funti.