Đoković, Vavrinka
Youtube/ PsyduckBA
Sten Vavrinka

AP

Sten Vavrinka, Foto: AP

Stan Vavrinka kaže da zna šta ga očekuje u meču osmine finala na US Openu sa Novakom Đokovićem.

Novak u pobedama vodi sa 19:5, ali poslednja dva Grend slem finala kada je igrao sa Novakom, dobio je Švajcarac, u Parizu 2015. i u Njujorku 2016.

Sve to ne mora ništa da znači uoči ovog meča, mada Vavrinka kaže da su mu te pobede dale ogromno samopouzdanje da nastavi dalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi teniser sveta je rekao da je Stan u stanju da podigne nivo igre kada igra protiv najboljih, da mu je to ogromna motivacija. I Vavrinka kaže da je tako.

"Igrali smo dva Grend slem finala, bio sam prepun samopouzdanja. Igrao sam dobro, odlično se kretao, sigurno sam na vrhuncu igre kad igram finale. Da, Novak i ja smo ovih godila često trenirali zajedno. I igrali jedan protiv drugoga. Uvek je teško. Ima nešto kod njega, da kada sam u najboljoj formi, znam da će da usledi duga razmena, da igram dobar tenis. Takođe sam izgubio neke teške mečeve, videćemo kako ću se osećati za dva dana", kaže Vavrinka.

Novak Đoković

AP/Charles Krupa

Novak Đoković, Foto: AP/Charles Krupa

Kaže i da su često trenirali ove sezone.

"Da, trenirali smo baš dosta. I ovde u Njujorku, nedelju pred početak turnira. Ne znam za ovu godinu, ali imali smo običaj da treniramo zajedno gotovo pred svaki Grend slem. Uživamo, dobri smo prijatelji, trening je uvek na dobrom nivou. To je dobro za moj tenis", kaže Stan.

Pred kraj meča više nije mogao, na kraju je ELIMINISAN SA US OPENA!

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 08:45 Čestitke Rubljovu. Andrej Rubljov, Foto: EPA/Jason Szenes Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u osminu finala US Opena. On je u tri seta u poslednjem meču večernjeg termina pobedio Australijanca Nika Kirjosa, 7:6 (5), 7:6 (5), 6:3.

Posle pauze zbog povrede, polako se vraća u staru formu.

"Osećam se dobro, odlično je što sam meč dobio u tri seta, fizički je sve u redu. Možda nisam igrao svoj najbolji tenis, ali najvažnije je da sam pobedio. Te pobede daju mi snagu za nove mečeve", poručio je Švajcarac.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!