Novak Đoković
EPA/Mike Nelson
Novak Đoković

EPA/Mike Nelson

Novak Đoković, Foto: EPA/Mike Nelson

Noletovi fanovi su zabrinuti, jer ako se ovako nastavi, teško da ćemo gledati Novaka na top nivou uskoro. Radmilo Armenulić, iskusni teniski stručnjak, začuđen je dešavanjima oko Novaka.

- Meni je bilo žao da gledam onaj meč. Stvarno, čovek je toliko bez snage, da je to strašno. Ne znam uopšte kako je izdržao da stoji na terenu. Nije imao snage da potrči. Izgubio je ravnotežu, nije u stanju da odigra ozbiljan meč. Servis, ritern, to je sve bilo na najnižem nivou. Drugo, teško dolazio do vazduha. Da bi se vratio u igru, mora da ima snagu. Njegove lopte su spore. Imao sam utisak da je jedva čekao da se završi meč - rekao je Armenulić za “Alo!”.

Armenulić smatra da bi Novak trebalo da ide na detaljnije preglede, da vidi o čemu se radi.


- Da li treba korigovati ishranu, metode treninga, nešto mora. On ekipu trenersku nema, Agasija nema, Stepanek je otputovao, tu je samo supruga koja ne može ništa da pomogne. Mora da se osloni na roditelje, jer mu otac daje najbolje savete. Da napravi dužu pauzu. Uopšte nije trebalo da izlazi na teren. Kao da je izgubio 10 kilograma. Nema mišićnu masu, njegovi udarci su spori.

Armenulić je zapazio jedan detalj koji se drastično promenio u odnosu na pre.

Radmilo Armenulić

Marko Metlaš

Radmilo Armenulić, Foto: Marko Metlaš

- Perove drop-šotove, a bilo ih je pet-šest, samo je jedan uhvatio. Pre bi uhvatio svih šest. Krene da trči, pa stane. Noge mu ne rade. Ruke mu još i rade… ne stigne na pravo mesto. Nadal pametno radi, počeće da igra kad se oporavi, kao i Mari. Čuo sam Nikolu Pilića da se teniser kroz mečeve oporavlja - to nije tačno. Ako ne možete da izdržite meč, ne možete da se vratite u igru. Na kraju, Novak mora da razmisli da li da vrati stari tim - Vajdu, Miljana… Šta rade njegovi sadašnji kondicioni trener i fizioterapeut, kako ga spremaju onako - zapitao je Armenulić.


Đoković: Tako je, kako je

Đoković je izjavio da se protiv Francuza trudio, ali da ga nije išlo…

- Ne osećam se dobro kada igram na ovaj način, želim da igram prema očekivanjima, ali u ovom trenutku to nije moguće. Izgubio sam od boljeg tenisera. Pokušavam da se vratim na bivši nivo, ali tako je, kako je. Verujem u sebe i nadam se da ću uspeti. Ne bih izlazio na teren da ne želim da pobedim. Niko me sigurno ne tera bičem da igram tenis, volim ovaj sport - rekao je Novak.

Komentari (5)

Starogradsko

25.03.2018 12:00

Njegovo je proslo...oko njega sve same ajkule...psiha je to....pocetak kraja karijere

Ja

25.03.2018 12:22

..to je izgleda svima jasno sem njemu.

Zoran 62

25.03.2018 12:52

Unisti ga supruga.Kako se ozenio, kao da je neki drugi Nole.

Esad

25.03.2018 13:18

Malo vise da se radi i trenira a ne ovako ko topovska hrana.

dexxx

25.03.2018 13:51

sam pao sam se udario... realno nema ga pola... bolesno je to da jedan sveski broj jedan u usponu svoje karijere orestane da jede meso...samo iz razloga sto supruga to zeli..i nema tu druge matematike i nagadjanja sto je ovako ,a sto onako... pocni da jedes normalno ili se brate penzionisi...