Rolan Garos
Tanjug/AP
Rolan Garos

Tanjug/AP

Rolan Garos, Foto: Tanjug/AP

U Francuskoj je devet osoba preminulo od posledica koronavirusa, dok se smatra da je 577 ljudi inficirano, ali organizatori Rolan Garosa, drugog grend slem turnira sezone, poručuju da neće biti odlaganja niti otkazivanja turnira, koji počinje 24. maja.

Iz sedišta Teniske federacije Francuske poručuju da održavanje Rolan Garosa trenutno nije pod upitnikom iako su vlasti odlučile da otkažu pojedine događaje u zatvorenim objektima sa više od 5.000 gledalaca.

“Mi se prostiremo na 13 hektara , što omogućuje normalan protok posetilaca. Teniski mečevi su drugačije organizovanai u odnosu na recimo fudbalske utakmice”, izjavio je generalni direktor Teniske federacije Francuske Žan-Fransoa Vilot.

Ove godine, na stadionu “Filip Šatrije” instaliran je pokretni krov tako da će ljubitelji tenisa po prvi put moći da gledaju mečeve na njemu i ukoliko bude padala kiša. Tada bi krov bio zatvoren, ali Vilot ima objašnjenje i za to.

“Čak i sa zatvorenim krovom, stadion Filip Šatrije se smatra otvorenim terenom. Zatvoren je, ali ima prostora među tribinama i krovom”, rekao je Vilot.