Novak Đoković
EPA-EFE/MICHAEL DODGE
Novak Đoković

EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Zbog pandemije koronavirus skoro svi sportski događaji su obustavljeni, a zbog odluke organizatora Rolan Garosa da odlože taj turnir za septembar, drugi deo godine će biti mnogo težak za tenisere.

Još kad se uzme i to da je ovo godina Olimpijskih igara za koje se još uvek ne zna da li će biti održane u Tokiju, nema sumnje da Đokovića čeka paklen raspored.

Organizatori turnira u Šangaju su se oglasili povodom održavanja ovog turnira i ističu da će ovo takmičenje biti odigrano po planiranom rasporedu:

"Kako bismo zaštitili zdravlje svih učesnika i navijača, organizatori svih globalnih događaja pokušavaju da pronađu adekvatan dogovor. Mi u potpunosti podržavamo sve odgovorne mere da se sačuvaju interesi turnira, i nadamo se da ćemo uz blisku saradnju ATP-a, i uz komitete koji organizuju relevantne događaje i sa svim igračima da napravimo perfektne mečeve za globalnu publiku"  - stoji u saopštenju ATP Šangaja!

To znači da bi ovo takmičenje oformljeno 2009. godine trebalo da bude na programu kao što je i planirano od 11. do 18. oktobra.

Upravo je Novak Đoković teniser sa najviše osvojenih trofeja u Šangaju, on je četri puta trijumfovao. Prošlogodišnji pobednik je Danil Medvedev koji je osvojio i 1000 poena.

Najbolji teniser sveta je prošle godine ispao od Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima (3:6, 7:5, 6:3), što je svega osvojenih 180 poena.

Kada se uzme u obzir to, i veliki broj bodova koje Nadal brani u drugom delu godine (US Open, Rolan Garos), Novak bi mogao baš na ovom turniru da obezbedi prvo mesto na ATP listi!