Viktor Troicki
Alo/Marko Metlaš
Viktor Troicki

Alo/Marko Metlaš

Viktor Troicki, Foto: Alo/Marko Metlaš

Selektor reprezentacije Srbije i još uvek aktivni teniser Viktor Troicki poražen je na startu Australijan opena od Amerikanca Majkla Moa u duelu u kom je dva puta imao gotovo rešen meč u svoju korist. Troicki je servirao za meč, propustio brojne prilike, pa je posle duela imao itekako razloga da bude razočaran.

- Nedostajalo mi je samopouzdanja, energije u ključnim momentima. Jednostavno, dugo nisam igrao glavni žreb gren slemova. Osećao sam pritisak. Umesto da odigram slobodno kad je bilo najpotrebnije, odigrao sam jako stegnutno. Dozvolio sam mu više puta da se vrati u meč. Bilo je na trenutke okej, ali baš je bilo teško izdržati sve na terenu. Bilo je razočaravajuće. Ne znam, videćemo šta dalje - rekao je vidno razočarani Viktor.

Sveukupni utisak pošto je ranije proveo 14 dana u strogom karantinu i posle ovog poraza, je razočaranje.

- Da sam znao da će ovako da se završi, ne bih ni dolazio. Ovo mi sad još teže pada posle svega kroz šta sam prošao, karantina i svega. Teško mi naravno pada ovaj poraz. Ne znam, videću. Odmoriću nekoliko dana, pa ću odlučiti šta dalje i kako. Činjenica je da vreme prolazi, sat otkucava.

Pre Australijan opena, Viktor je kao selektor predvodio Srbiju, na prvom većem takmičenju.

- Ima još mnogo vremena do Dejvis kupa. Videćemo kako će sve izgledati, ko će biti u kakvoj formi. Nadam se da ćemo biti u punom sastavu. Imamo sjajan tim, pet momaka koji su među najboljih 100 na ATP listi. To je ogroman uspeh. Imamo Novaka, najboljeg na svetu, sami ste videli koliko mu znači svaki poen, svaka pobeda za Srbiju. Zahvalan sam dok god ima volje da igra za Srbiju. Pored njega tu su Lajović, Krajinović, Kecmanović, Đere. Imamo sjajan tim. Dolazi mlađa generacija. Verujem u sve njiih. Verujem da mnogo toga lepog može da se vidi u budućnosti. Radujem se tome. Zato sam i prihvatio da budem sa njima. Voleo bih da imamo uspeha kao što smo imali u prošlosti - zaključio je Viktor.

PROČITAJTE JOŠ: