Dominik Tim
EPA/Andy Rain
Dominik Tim

EPA/Andy Rain

Dominik Tim, Foto: EPA/Andy Rain

Samo čudo može da odvoji Dominika Tima od polufinala završnog Mastersa. Austrijanac je posle meča smireno analizirao duel protiv Rafaela Nadala u kom je slavio posle dva taj-brejka. 

Ko će podići pehar u Londonu?

 

- Slažem se da je meč bio strašan od prvog do poslednjeg poena. Imao sam sreću što sam dobio prvi set, jer je bilo 5:2 u taj-brejku. Protiv Nadala je sjajno dobiti prvi set, ali opet, on je tu, 100 odsto od prvog do poslednjeg poena. Znao sam da imam blagu prednost, ali morao sam da budem superfokusiran. Svi igrači su ovde u velikoj formi, mentalno i fizički, mnogo taj-brejkova će biti. Uvek dobije onaj koji ima malo više sreće, onaj koji je malo bolji tog dana... Imam osećaj da je ceo meč bio na visokom nivou. Sa svim udarcima. Srećan sam kako serviram, jer kada sam pogađao prvi servis, uglavnom samo osvajao poene. Takođe, kada sam bio u teškim situacijama, servis mi je dosta pomogao. To je možda najvažniji udarac u dvorani.

Tim se osvrnuo i na igranje pred praznim tribinama, ali i na koronu.

- Atmosfera bi bila neverovatna da je bilo navijača. Ali, nadam se da smo pružili dobar šou ljudima preko TV-a. Teška su vremena, karantini, kao i u Austriji u danas, nadam se da su ljudi uživali u ovom meču i da su na bar dva sata zaboravili vreme u kojem živimo. Mi imamo privilegiju da radimo ovaj posao - zaključio je Tim.

PROČITAJTE JOŠ: