Viktor Troicki i Đoković
(AP Photo/Bernat Armangue)
Viktor Troicki

RAS Foto: Marko Metlas

Viktor Troicki, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Srpski teniser je danas počeo kvalifikacije za Australijan open pošto se nalazi na 159. mestu ATP liste!

 

"Sjajan, nestvaran. Ni sam nisam znao šta da očekujemo jer se ATP kup prvi put održavao. Bilo je interesatno doći tamo i videti kako sve izgleda. A posle je sve zaista bilo fantastično. Tokom celog takmičenja bila je sjajna atmosfera i u timu, a sve je ulepšao trijumf. Svi smo presrećni. Prvi smo u istoriji koji smo osvojili ATP kup."

Viktor Troicki i Đoković

(AP Photo/Bernat Armangue)

Viktor Troicki i Đoković, Foto: (AP Photo/Bernat Armangue)

Od tragičara na Dejvis Kupu do heroja na ATP Kupu:

"Morao sam nekako da se iskupim posle Madrida. Zaista mi je bilo teško palo, ne mogu da opišem rečima koliko mi je bilo teško. Taj poraz mi je najteže pao u karijeri. Igrao sam za prvih 10 na svetu protiv Endija Marija na Rolan garosu, ali mi je teže pao Madrid. Timski je sve podneti teže. Teško je bilo oporaviti se ali sva sreća da smo imali dugu pauzu i nekako sam se oporavio i gledao unapred. Nisam hteo da se vraćam i osvrećem šta bi bilo da smo dobili. Jedva sam čekao da se iskupim".

Osvojio je šampionski poen na Dejvis Kupu 2010. godine:

"Iskreno, Nole je tata-mata što se toga tiče, on je glavni. Verovatno sam mu pomogao malo, istinski je šampion i njegova zasluga je najveća. U 2010. sam imao priliku da dovršim posao ali sada je on dobio svaki meč i u singlu i u parovima. Igrali dva važna dubla, protiv Francuza i Španaca, i ja sam pomogao koliko sam mogao, ali istinski heroj je Nole. Stvarno je imao nestvarno jake protivnike i uspeo da ih sve savlada a i u dublu je bio maestralan. I Duci je bio neverovatan, iskreno, zaslužniji je od mene za titulu. Čestitam mu još jednom..."