Novak Đoković i Boris Beker
AP/Lee Jinman
Novak Đoković i Boris Beker

AP/Lee Jinman

Novak Đoković i Boris Beker, Foto: AP/Lee Jinman

Šesterostruki Gren Slem pobednik Boris Beker pesimista je kada je u pitanju održavanje Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država u Njujorku.

Bivši prvi teniser sveta apelovao je na organizatore da otkažu US Open kako se ne bi pogoršala situacija sa pandemijom koronavirusa u Njujorku. Nemac očekuje da će Američka teniska asocijacija (USTA) do juna odlučiti o sudbini turnira, ali svaki dan se smanjuje verovatnoća da će US Open da se održi zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Boris Beker, Marijan Vajda i Gebhard Grič

shutterstock

Boris Beker, Marijan Vajda i Gebhard Grič, Foto: shutterstock

"US Open je jedini Gren Slem turnir čija sudbina još nije jasna. Ali Njujork je najviše patio od virusa. Ne mislim da bi bilo pametno imati turnir u tom gradu. Za tenis dolazi krizni trenutak. Osim vrhunskih igrača, zaradu su izgubili i drugi profesionalni teniseri. Potreban im je nagradni fond. Ne mogu da igraju, ne mogu da ni treneri. Federer je, predlažući ujedinjenje WTA i ATP, pokrenuo raspravu o tom problemu. U tenisu imamo jednake nagradne fondove za muškarce i žene. Ne mislim da tako nešto postoji ni u jednom sportu. Uvek koristimo progresivan pristup," izjavio je Beker.

US Open bi trebalo da bude održan od 31. avgusta do 13. septembra. Titulu brani Rafael Nadal, dok je Novak Đoković ispao ranije u takmičenju i njemu bi američki turnir bio prilika za veliki broj bodova.