Novak Đoković
EPA-EFE/LUKAS COCH
Novak Đoković

EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Fenomenalno izdanje srpskog tenisera u polufinalu prvog Grend slema u sezoni! 

Počistio je Rodžera Federera u tri seta, iako je Švajcarac bolje započeo meč u kom je vodio 4:1 u gemovima posle prvog seta! Novak se trgnuo, preokrenuo i na kraju trijumfovao veoma ubedljivo u ovom 50. jubilarnom međusobnom meču srpskog i švajcarskog tenisera!

Kada je Novak osvojio poslednji poen, okrenuo se ka publici i sa ogromnom grimasom na licu podigao kažiprst!

U snimku ispod pogledajte taj poen i tu scenu!

Ovaj potez Đokovića nije prošao neopaženo, naprotiv, u pitanju je bila još jedna osveta srpskog tenisera Švajcarcu i njegovoj publici!

Moramo da vas vratimo na prošlogodišnje izdanje Vimbldona kada su u finalu igrali Federer i Đoković, kako bi vam objasnili o čemu je reč!

Zauvek će ostati upamćen trenutak kada je Rodžer Federer imao priliku da osvoji deveti trofej na Vimbldonu, imao je dve meč lopte jer je uspeo da otme servis Đokoviću, pošto se igralo na dve razlike u odlučujućem setu, Federer je morao da potvrdi brejk. U 16. gemu imao je prednost od 40:15 na svoj servis, publika je podivljala od ekstaze, digla se na noge i krenulo je prerano slavlje, svi su videli Švajcarca kao pobednika posle velike drame. Jedino je Mirka bila nervozna jer je znala šta može da se desi, i njena intuicija je bila tačna!

Najviše pažnje kamermana je bila usmerena na jednu navijačicu koja je pokazivala kažiprstom, samo jedan poen, njen osmeh i radost nisu dugo trajali.

Može se reći da je ovo bila "slatka osveta" Novaka Đokovića, Federeru i njegovim navijačima! 

 

 

Komentari (4)

sd1964

30.01.2020 13:07

Pa zar je Federer igrao? Alo javio da neće

Marko

31.01.2020 08:35

@sd1964 - Feder je igrao, jer da je otkazao igru, izgubio mnogo para. A on vise voli pare nego sebe i Mirku zajedno.

smederevac

30.01.2020 13:15

Ljudi pa protiv koga je igrao Nole? Zar Alo nije objavio da Federer neće da igra zbog povrede

Marko

30.01.2020 18:52

Моје искрене честитке на великој и заслуженој победи, драги Новаче. Немој да заборавиш да је Тебе покојни патријарх Павле благословио. Са тим благословом ћеш спортски побеђивати све док будеш хтео. Живео твојој породици и свима нама до вјек и вјекова!